Cât timp se fierb ouăle de prepeliță. „Ouăle crude de prepeliţă se administrează câte unul de 1-3 ori pe zi, între mese"


Află cât timp se fierb ouăle de prepeliță, ce beneficii aduc în organism și câte poți consuma în cadrul unei cure de slăbit.


In articol:

Oul de prepeliță este considerat un produs dietetic, fiind extrem de bogat în aminoacizi, minerale și vitamine. Este recomandat de nutriționiști atât în cazul adulților, cât și al celor mici. Adesea, ouăle de prepeliță sunt utilizate pentru prepararea salatelor.

Cât timp se fierb ouăle de prepeliță

Cât timp se fierb ouăle de prepeliță

Înainte de a fi puse la fiert, ouăle de prepeliță trebuie scoase de la frigider și lăsate timp de câteva zeci de minute la temperatura camerei. Acestea trebuie spălate sub jet de apă înainte de fi puse la fiert.

Ouăle de prepeliță au un gust mult mai pronunțat în comparație cu cele de găină. Acestea se pun la fiert doar în apă rece. Dacă le puneți în apă direct de la frigider, există riscul să crape coaja.

Citeste si: AM AFLAT: Câte calorii are un ou fiert. Ingrașă sau nu?

Ouăle de prepeliță sunt extrem de mici și de aceea trebuie fierte timp de 30 de secunde, dacă le preferați moi și aproximativ 5 minute, dacă vă doriți ca ouăle să fie tari.Timpul

de fierbere se calculează din momentul în care apa a început să dea în clocot.

De regulă, se condimentează cu sare de mare sau de țelină, în funcție de preferințe.

Citeste si: Stresul îți distruge pielea: Care sunt efectele negative și cum le poți combate.

oua de prepelita beneficii

De ce să alegem oul de prepeliță în locul oului de găină?

Dimensiunile oului de prepeliță sunt mult mai reduse în comparație cu ale oului de găină, însă acesta aduce un aport mai mare de proteine în organism(13%). De asemenea, oul de prepeliță conține de cinci ori mai mult fier și potasiu, fiind totodată extrem de bogat în vitamina B.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp fierbi corect un ou

Livia Nena,  biolog nutriționist: „Ouăle de prepeliţă sunt recunoscute pentru două proprietăţi importante pe care le au: nu conţin colesterol rău (LDL) – una din marile calităţi ale ouălor de prepeliţă – şi prezintă cel mai scăzut risc de alergii alimentare.

Chiar dacă are un potenţial alergen mai mic decât oul de găină, administrarea oului de prepeliţă la bebeluşi trebuie făcută cu precauţie.

Ouăle de prepeliţă conţin colesterol de înaltă densitate (HDL), care este considerat benefic pentru organism spre deosebire de ouăle de găină care conţin şi colesterol de joasă densitate (LDL). Ouăle de prepeliţă îmbunătăţesc sănătatea şi tonusul general, oferă energie organismului.”

 

Câte ouă crude putem consuma pe zi în cadrul unei cure?

Livia Nena,  biolog nutriționist: Ouăle crude de prepeliţă se administrează câte unul de 1-3 ori pe zi, între mese. Cei care suportă greu administrarea ouălor crude pot recurge la amestecarea conţinutului acestora cu sucuri de fructe şi legume sau cu miere.  O cură cu ouă de prepeliţă crude este recomandat să dureze 12-16 zile consecutiv, urmând după aceasta, obligatoriu cel puţin o lună de zile pauză. Curele mai îndelungate sau cu mai multe ouă crude pe zi nu sunt recomandate. De asemenea, ouăle de prepeliţă conţin compuşi (prezenţi mai ales în albuş) care în cantitate mare blochează enzimele digestive proteolitice digestive şi provoaca carenţă de biotină.”

Citeste si: //DESCOPERĂ// Masca de față cu miere si ou. Cum se prepară și cui ii este recomandată?

oua de prepelita mod de preparare

Beneficii ouă de prepeliță

„Efectele miraculoase produse de oul de prepeliţă în organism se datorează proteinelor de calitate superioară din ou, aminoacizilor esențiali, dar și glucidelor speciale nepericuloase în diabet și în  alte boli  în care aceste substanțe sunt interzise. La fel de valoroase pentru sănătatea noastră sunt şi enzimele anticolesterol, care curăţă vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele foarte fine, la nivel cerebral. Din aceste motive, oul de prepeliţă este un ou dietetic”, susține Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul „Pledoarii pentru sănătatea de fiecare zi”.


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierb crenvurștii. Care este secretul pentru a nu se sparge

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

DESCOPERĂ: Cât timp se fierbe mămăliga. Cum prepari cea mai bună mămăligă

Cât timp fierbi corect un OU. “Oul este cu siguranță alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos.

Cât timp se fierbe un porumb. Care este procedura corectă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Andreea Marin, despre alimentul care a ajutat-o să slăbească 7 kilograme: „Sunt foarte determinată!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri