Negresa cu rom si nuca! O reteta simpla si foarte gustoasa!


Invata sa prepari o noua versiune a celebrei negrese. Adauga nuca si rom.

 

Ingrediente:
70 gr faina,
40 gr cacao,
80 gr zahar,
5 gr praf de copt,
6 oua,
150 gr ciocolata neagra,
50 gr unt(85 %),
10 arahide,
2 linguri smantana lichida,
20 ml ulei,
4 ml esenta de rom,
30 gr nuca macinata,
sare.
Mod de preparare:
Inainte de toate, amestecam cacaua cu faina si praful de copt. Apoi, le dam deoparte si ne ocupam de restul ingredientelor.
Ouale se separa astfel: albusurile se bat spuma cu putina sare, iar galbenusurile se bat cu zahar, ulei si esenta de rom. Cand amestecul isi schimba textura si culoarea, devenind galben deschis, se adauga nuca macinata si se amesteca in continuare, pentru cateva secunde.
Adaugam apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao, treptat, fara a forma cocoloase. Compozitia obtinuta seamana cu o crema moale de ciocolata.
Peste acest aluat adaugam albusul batut spuma si amestecam cu o spatula, de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia de negresa.
Introducem tava in cuptorul incalzit la 175 grade, pentru 25 minute.
Dupa coacere, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei pentru 1-2 ore, timp in care vom  pregati si glazura.
Rupem ciocolata in patratele si, impreuna cu untul si smantana lichida, le punem intr-un bol la bain-marie. Amestecam continuu pentru a evita arderea ciocolatei. Cand ciocolata este topita in intregime, se ia de la bain-marie si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu mixerul pentru 3-5 minute, cat sa se ingroase putin. Sfaramam cu lama unui cutit arahidele si amestecam cu glauzura. Turnam apoi glazura peste negresa si o lasam la rece pentru cateva ore.
Sursa: SursaZilei.ro

Ingrediente:

70 gr faina,
40 gr cacao,
80 gr zahar,
5 gr praf de copt,
6 oua,
150 gr ciocolata neagra,
50 gr unt(85 %),
10 arahide,
2 linguri smantana lichida,
20 ml ulei,
4 ml esenta de rom,
30 gr nuca macinata,
sare.

Mod de preparare:


Inainte de toate, amestecam cacaua cu faina si praful de copt. Apoi, le dam deoparte si ne ocupam de restul ingredientelor.

Ouale se separa astfel: albusurile se bat spuma cu putina sare, iar galbenusurile se bat cu zahar, ulei si esenta de rom. Cand amestecul isi schimba textura si culoarea, devenind galben deschis, se adauga nuca macinata si se amesteca in continuare, pentru cateva secunde.

Adaugam apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao, treptat, fara a forma cocoloase. Compozitia obtinuta seamana cu o crema moale de ciocolata.

Peste acest aluat adaugam albusul batut spuma si amestecam cu o spatula, de jos in sus.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia de negresa.

Introducem tava in cuptorul incalzit la 175 grade, pentru 25 minute.

Dupa coacere, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei pentru 1-2 ore, timp in care vom  pregati si glazura.

Rupem ciocolata in patratele si, impreuna cu untul si smantana lichida, le punem intr-un bol la bain-marie. Amestecam continuu pentru a evita arderea ciocolatei. Cand ciocolata este topita in intregime, se ia de la bain-marie si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu mixerul pentru 3-5 minute, cat sa se ingroase putin. Sfaramam cu lama unui cutit arahidele si amestecam cu glauzura. Turnam apoi glazura peste negresa si o lasam la rece pentru cateva ore.

Sursa: SursaZilei.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Sanatate

Alimente care te ajută să scapi de anxietate în izolare! 

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri