Reteta asta este una din acelea care par complicate si sofisticate, de gatit in zilele in care vrei sa faci ceva deosebit. De fapt, nu e mare filosofie sa faci acest muschi de porc, dar asta nu inseamna ca nu e ceva intr-adevar delicios.
Pentru friptura
2 bucati de muschi de porc (in total 450 de grame)
2 linguri de ulei de masline
jumatate de lingurita de sare
jumatate de lingurita de piper
Incinge 2 linguri de ulei si caleste ceapa si ustoroiul, dupa care adauga restul ingredientelor, inclusiv prunele. Dupa ce amestecul da intr-un clocot, lasa focul la mic si, dupa 30 de minute, scoate si arunca anasonul si cuisoarele.
Incinge cuptorul in timp ce condimentezi carnea cu sare si piper. Incinge 2 linguri de ulei si soteaza carnea timp de 7 minute, cat sa fie rumenita pe toate partile.
Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu si transfera carnea pe care o acoperi apoi cu un sfert din cantitatea de sos. Baga la cuptor pentru 15 minute, dupa care intorci carnea si mai pui un sfert din sos.
Pofta buna!
sursa: dietetik.ro