Muşchi de porc cu sos de prune. Reţeta care te va face sa pari maestră in arta gătitului


Muşchi de porc cu sos de prune. Reţeta care te va face sa pari maestră in arta gătitului

Reteta asta este una din acelea care par complicate si sofisticate, de gatit in zilele in care vrei sa faci ceva deosebit. De fapt, nu e mare filosofie sa faci acest muschi de porc, dar asta nu inseamna ca nu e ceva intr-adevar delicios.

Pentru friptura

2 bucati de muschi de porc (in total 450 de grame)

2 linguri de ulei de masline

jumatate de lingurita de sare

jumatate de lingurita de piper

Incinge 2 linguri de ulei si caleste ceapa si ustoroiul, dupa care adauga restul ingredientelor, inclusiv prunele. Dupa ce amestecul da intr-un clocot, lasa focul la mic si, dupa 30 de minute, scoate si arunca anasonul si cuisoarele.

Incinge cuptorul in timp ce condimentezi carnea cu sare si piper. Incinge 2 linguri de ulei si soteaza carnea timp de 7 minute, cat sa fie rumenita pe toate partile.

Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu si transfera carnea pe care o acoperi apoi cu un sfert din cantitatea de sos. Baga la cuptor pentru 15 minute, dupa care intorci carnea si mai pui un sfert din sos.

Mai las-o 10 minute in cuptor si 10 minute la racit, inainte sa o tai. Serveste cu sosul de prune ramas.

Pofta buna!

sursa: dietetik.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Mâncare de gutui cu pui, porc sau vită după reţeta bunicii. Simplu de gatit, daca stii secretul

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

Prăjitura bunicii. Reţeta simplă şi gustul fabulos pe care nu trebuie să îl ratezi

Ardei umpluţi în stil mexican - O bunătate de reţetă de făcut toamna aceasta

Plăcintă ţărănească cu dovleac - reţetă ca la bunica

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Jodie Marsh s-a despărțit de Billy Collins Nuttall după trei ani de relație

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri