Pentru un preparat care să şi arate bine , trebuie să ai grijă să respecţi timpul de fierbere al gutuilor. Dacă le fierbi prea mult sau la amesteci prea des în timpul fierberii acestea se vor terciu.
Ce ingrediente îţi trebuie pentru mâncarea de gutui cu piept de pui:
300-400 grame de carne de pui – am folosit 1 jumătate de piept de pui; poţi folosi şi vită sau porc fără prea multă grăsime;
15 ml ulei de floarea soarelui pentru călit carnea
50 de grame unt pentru călit gutuile (îl poţi înlocui şi cu 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui dar nu va avea chiar aceeaşi savoare);
500 grame gutui;
25 grame făînă;
30 grame zahăr (1 lingură cu vârf) dacă ai gutui de grădina sau 1 lingură normal de zahăr/20-25 grame dacă ai gutui din supermarket;
100 ml suc roşii sau 2 linguri de bulion;
1 jumătate linguriţă de sare;
2-3 frunze de pătrunjel.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>