Mucenici moldovenești, pregătiți de Ramona Dumitrescu de la Radio Impuls! "Grași, crocanți la exterior, moi la interior și aromați!"

Mucenici moldovenești, pregătiți de Ramona Dumitrescu de la Radio Impuls!
Mucenici moldovenești, pregătiți de Ramona Dumitrescu de la Radio Impuls! "Grași, crocanți la exterior, moi la interior și aromați!"

Aceasta obișnuiește să își surprindă urmăritorii cu diverse rețete, printre care și mucenici moldovenești, perfecți pentru data de 9 martie.

Ramona Dumitrescu face parte din echipa Radio Impuls, în prezent, însă dintotdeauna aceasta a cochetat și cu bucătăria. Astfel, pe conturile sale de socializare, în special pe Instagram, se regăsesc nenumărate rețete pe care aceasta le-a pregătit de-a lungul timpului. Printre acestea, s-a aflat și rețeta de mucenici moldovenești tradiționali, numai buni pentru a îi pregăti pentru data de 9 martie.

Pe lângă ingredientele necesare, aceasta s-a asigurat că modul de preparare este unul pe cât de simplu, pe atât de amuzant, așa cum și-a obișnuit publicul din mediul online.

Mucenici moldovenești, pregătiți de Ramona Dumitrescu

Citește și: Supă cremă de ceapă, rețeta pregătită de Ramona Dumitrescu de la Radio Impuls! "Jur că este una dintre cele mai aromate și gustoase chestii pe care le-am mâncat vreodată!"

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Galette cu prune și căpșune, rețeta pregătită de Ramona Dumitrescu de la Radio Impuls! "V-a fost dor de mine? Azi facem o rețetă super oltenească: galette de mure cu prune, căpșune și alte cele!"

"MUCENICI pentru voinici! Cu sunet pentru rețeta perfectă de mucenici moldovenești: GRAȘI, crocanți la exterior, moi la interior și aromați pân la Dumnezo.

Sunt cei mai buni mucenici pe care i-am mâncat vreodată, așa că: musai să îi faceți!", a fost descrierea Ramonei Dumitrescu, la filmulețul postat pe pagina sa de Instagram.  

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 400 ml lapte (eu am folosit din ovăz)
  • 50 ml ulei
  • 100 g zahăr brun
  • 20 g drojdie uscată
  • Coaja de la 2 lămâi
  • 2 esențe de vanilie
  • 3 ouă

Pentru sirop:

Citește și: Lia este pusă la zid de băieții din „Casa Iubirii”. Incredibil ce acuzații îi sunt aduse concurentei: „Nu-mi vine să cred!”- kanald.ro

Citește și: Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi- stirilekanald.ro

Mod de preparare

  1. "Începem cu maiaua: amestecăm drojdia cu puțin lapte călduț, o lingură de zahăr și 2 de făină.
    Amestecăm bine și lăsăm să crească vreo 15 minute.
  2. O turnăm peste făină+ ouă+ restul de lapte+ esența de vanilie+ ulei+ zahăr+ coajă lămâi. Omogenizăm aluatul și îl lăsăm la crescut într-un castron uns cu ulei- pentru o oră și 15 minute.
  3. Pentru sirop, punem la fiert apa cu zahărul, adăugăm spre final și sucul de portocală, dăm un clocot, luăm de pe foc și punem și coaja de portocală la infuzat.
  4. Formăm mucenicii, îi punem pe tavă, îi acoperim și îi mai lăsăm să crească 15 minute. Îi ungem cu amestec de ou și lapte și dăm 20 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
  5. După ce se răcesc, adăugăm siropul, mierea și nuca! ATÂT DE SIMPLU! Poftă bună, frumușeilor!", a explicat Ramona Dumitrescu, pas cu pas, în descrierea filmulețului postat pe pagina sa de Instagram. 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Galette cu prune și căpșune, rețeta pregătită de Ramona Dumitrescu de la Radio Impuls! "V-a fost dor de mine? Azi facem o rețetă super oltenească: galette de mure cu prune, căpșune și alte cele!"

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Cătălin Dobrescu, nemulțumit de viitoarea soție? Ce îi reproșează fostul soț al Oanei Radu

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Accident mortal în Prahova! Două persoane au murit pe loc după ce s-au izbit cu autoturismul de un cap de pod

Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies