Exista prajituri dietetice, cu un continut mai mic de zahar si grasimi. Poti alege sa pregatesti in casa cateva.
Ingrediente
85g de ciocolata neagra, 70% cacao
1 lingura pudra de cacao, plus extra pentru pudrat
½ lingurita de cafea instant granulata
½ lingurita extract de vanilie
2 albusuri
1 lingura de zahar brun fin
50g de iaurt grecesc
1 mâna de zmeura, pentru decor
Mod de preparare mousse de ciocolata
1.
Se toaca ciocolata foarte fin si se pune intr-un bol mare, ce poate sta asezat deasupra unei cratite in care fierbe apa constant. Se amesteca pudra de cacao, cafeaua si extractul de vanilie cu doua linguri de apa rece si se toarna peste ciocolata. Se aseaza bolul peste cratita in care fierbe apa constant. Se amesteca totul si se ia de pe foc. Se lasa bolul peste cratita, amestecand din cand in cand ca sa verifici cand s-a topit.
2. Se amesteca ciocolata topita, trebuie sa fie groasa. Se adauga doua linguri de apa fiarta, se amesteca; compozitia se va subtia imediat si va deveni matasoasa. Se lasa sa se raceasca putin.
3. Se bat albusurile pana cand se formeaza varfuri moi, apoi se adauga zaharul si se bat pana cand se obtine o compozitie groasa si lucioasa.
Se bate iaurtul in ciocolata racita. Se incorporeaza o treime din albusuri in amestecul de ciocolata cu o lingura mare de metal, apoi se incorporeaza cu grija restul de albusuri pana cand se obtine o compozitie omogena. Ai grija sa nu amesteci prea mult ca sa nu se piarda volumul spumei. Se imparte cu o lingura in patru vase mici de ceramica (125-150ml) si se lasa la rece cateva ore sau peste noapte.
4.Se aseaza fiecare spuma pe cate o farfurioara. Se presara cu zmeura si se pudreaza cu pudra de cacao. Se pastreaza in frigider pana la 2 zile.
Ingrediente
85g de ciocolata neagra, 70% cacao
1 lingura pudra de cacao, plus extra pentru pudrat
½ lingurita de cafea instant granulata
½ lingurita extract de vanilie
2 albusuri
1 lingura de zahar brun fin
50g de iaurt grecesc
1 mâna de zmeura, pentru decor
Mod de preparare mousse de ciocolata
1.
Se toaca ciocolata foarte fin si se pune intr-un bol mare, ce poate sta asezat deasupra unei cratite in care fierbe apa constant. Se amesteca pudra de cacao, cafeaua si extractul de vanilie cu doua linguri de apa rece si se toarna peste ciocolata. Se aseaza bolul peste cratita in care fierbe apa constant. Se amesteca totul si se ia de pe foc. Se lasa bolul peste cratita, amestecand din cand in cand ca sa verifici cand s-a topit.
2. Se amesteca ciocolata topita, trebuie sa fie groasa. Se adauga doua linguri de apa fiarta, se amesteca; compozitia se va subtia imediat si va deveni matasoasa. Se lasa sa se raceasca putin.
3. Se bat albusurile pana cand se formeaza varfuri moi, apoi se adauga zaharul si se bat pana cand se obtine o compozitie groasa si lucioasa. Se bate iaurtul in ciocolata racita. Se incorporeaza o treime din albusuri in amestecul de ciocolata cu o lingura mare de metal, apoi se incorporeaza cu grija restul de albusuri pana cand se obtine o compozitie omogena.
Ai grija sa nu amesteci prea mult ca sa nu se piarda volumul spumei. Se imparte cu o lingura in patru vase mici de ceramica (125-150ml) si se lasa la rece cateva ore sau peste noapte.
4.Se aseaza fiecare spuma pe cate o farfurioara. Se presara cu zmeura si se pudreaza cu pudra de cacao. Se pastreaza in frigider pana la 2 zile.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa
Citește și: Iasmina, schimb de replici acide cu Veronica: „Ce cauți la 33 de ani aici?”. Cum s-a încheiat discuția aprinsă dintre cele două concurente de la „Casa iubirii”- kanald.ro
Citește și: Liderii AUR cer reluarea turului II al alegerilor anulate. Mutare-bombă după demisia lui Klaus Iohannis- stirilekanald.ro