Mararul si patrunjelul nu trebuie mancate doar pe post de condiment, ci in cantitati mai mari. In acelasi timp ardeii, castravetii, rosiile, ceapa, ridichile, usturoiul verde si morcovul reprezinta o sursa bogata de vitamine si minerale.
Potrivit medicului nutritionist Mihaela Bilic "mararul este principalul inamic al celulitei, iar patrunjelul contine mai multa vitamina C decat citricele". Organismul are nevoie, mai ales dupa zilele de ospat continuu, de o "infuzie" cu vitamine si minerale, recomanda dr. Bilic.
Mararul are proprietati digestive, antispastice, antiinflamatorii si diuretice. Pe vremuri, el a fost folosit pentru calmarea crizelor de epilepsie, si daca în timpul unui banchet cineva ar fi baut prea mult, mararul calma excesul. Se pare ca are si proprietati afrodisiace. Sub forma de infuzie mararul stimuleaza sistemul digestiv, semintele opresc sughitul, durerile de cap tusea, stimuleaza lactatia, ajuta la eliminarea gazelor intestinale, la diminuarea crampelelor si are actiune de antiseptic intestinal.
Citeste mai multe aici.