Merengue vegane cu aquafaba! Nu ai mai mancat niciodata asa ceva!


Merengue vegane cu aquafaba! Nu ai mai mancat niciodata asa ceva!

Apa ramasa de la leguminoase poate fi noul tau ingredient secret: iei acest lichid inodor si insipid si-l transformi, ca prin magie, intr-un desert pufos, aerat si delicios.

 

Acesta este aquafaba, lichidul ramas in urma fierberii leguminoaselor (fasole, naut etc) sau cel din conservele cu aceste produse, care pare sa fie un inlocuitor remarcabil de eficient (si surprinzator de gustos) al oualor. Secretul consta in combinatia de proteine, amidon si fitochimicale derivate din glucoza numite saponine, care se amesteca in apa in care fierb boabele. Impreuna, acesti compusi stabilizeaza bulele de aer si mentin spuma pufoasa- adica exact ceea ce face un desert pufos si aerat.
Merengue vegane
Lichidul de la orice fel de leguminoasa poate fi folosit, insa cel de la naut are o aroma mai subtila si mai neutra, facand casa buna cu deserturile aromate cu esenta de vanilie. Intr-un bol mixati bine lichidul de la o conserva de 450 ml de naut (cam o cana) la viteaza mare, pana cand capata consistenta unei spume, timp de 10 minute.
(E bine sa folosesti un mixer automat, aquafaba are nevoie de o mixare mai intensa decat albusul de ou, care se poate bate si cu mana).  Adauga treptat ⅔ cana zahar si 2 lingurite de extract de vanilie. Pune cate o lingura de umplutura pe o foaie de copt si las-o la cuptor, la 200 de grade, aproximativ 45 de minute.
Sursa: ViataVerdeViu.ro

Acesta este aquafaba, lichidul ramas in urma fierberii leguminoaselor (fasole, naut etc) sau cel din conservele cu aceste produse, care pare sa fie un inlocuitor remarcabil de eficient (si surprinzator de gustos) al oualor.

Secretul consta in combinatia de proteine, amidon si fitochimicale derivate din glucoza numite saponine, care se amesteca in apa in care fierb boabele. Impreuna, acesti compusi stabilizeaza bulele de aer si mentin spuma pufoasa- adica exact ceea ce face un desert pufos si aerat.

Merengue vegane

Lichidul de la orice fel de leguminoasa poate fi folosit, insa cel de la naut are o aroma mai subtila si mai neutra, facand casa buna cu deserturile aromate cu esenta de vanilie.
Intr-un bol mixati bine lichidul de la o conserva de 450 ml de naut (cam o cana) la viteaza mare, pana cand capata consistenta unei spume, timp de 10 minute. (E bine sa folosesti un mixer automat, aquafaba are nevoie de o mixare mai intensa decat albusul de ou, care se poate bate si cu mana).  Adauga treptat ⅔ cana zahar si 2 lingurite de extract de vanilie. Pune cate o lingura de umplutura pe o foaie de copt si las-o la cuptor, la 200 de grade, aproximativ 45 de minute.

Sursa: ViataVerdeViu.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Bani de la stat pentru nuntă și botez prin proiectul „Family Start”. Cât valorează creditele acordate tinerelor familii

Romică Țociu, anunț ȘOC după 27 de ani de căsnicie: ”Au fost trei luni îngrozitoare...”

Pe ce dată se serbează Rusaliile în 2022. Ce semnifică această sărbătoare

Când pică Rusaliile în 2022. Ce semnifică această tradiție?

Ce nu ai voie să faci pe 21 mai 2022 de Constantin și Elena

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Adevărul despre pensiile românilor! Un fost ministru demontează promisiunile invocate de Guvern

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri