Mere si cartofi gratinati cu branza! Incearca deliciul asta!

Mere si cartofi gratinati cu branza! Incearca deliciul asta!

Aceasta reteta este sanatoasa si gustoasa. Iata cum se prepara.

 

Ingrediente:
1 cana de lapte
2 catei de usturoi zdrobiti
1 kg cartofi decojiti si taiati în felii subţiri
2 mere golden mari, decojite si taiate în felii subţiri
60g gorgonzola maruntita
1/2 ceasca branza cheddar rasa
1/2 cana cu nuci farâmiţate
Incalziti cuptorul la 200C/180C. Ungeţi o tava termorezistenta de aproximativ 15cm x 26cm.
Laptele se pune la fiert pe foc mic (nu se fierbe) impreuna cu usturoiul într-o craticioara. Se ia de pe foc in mementul in care aproape a fiert.
Aranjaţi cartofii si feliile de mere, alternativ,pe stratuti în vasul pe care l-am pregatit.
Gorgonzola se presara peste feliile de cartofi si mere. Strecurati amestecul de lapte si usturoi peste cartofi.
Acoperiti cu o folie din aluminiu si coaceţi timp de 1 ora. Dupa se indeparteaza folia si se presara branza cheddar si nucile. Coaceţi timp de 30 minute sau pâna când cartofi si merele sunt fragede si brânza este topita si rumena. Se lasa sa se raceasca timp de 5-10 minute si se serveste.
Sursa

Ingrediente:

1 cana de lapte
2 catei de usturoi zdrobiti
1 kg cartofi decojiti si taiati în felii subţiri
2 mere golden mari, decojite si taiate în felii subţiri
60g gorgonzola maruntita
1/2 ceasca branza cheddar rasa
1/2 cana cu nuci farâmiţate

Incalziti cuptorul la 200C/180C. Ungeţi o tava termorezistenta de aproximativ 15cm x 26cm.



Laptele se pune la fiert pe foc mic (nu se fierbe) impreuna cu usturoiul într-o craticioara. Se ia de pe foc in mementul in care aproape a fiert.

Aranjaţi cartofii si feliile de mere, alternativ,pe stratuti în vasul pe care l-am pregatit. Gorgonzola se presara peste feliile de cartofi si mere. Strecurati amestecul de lapte si usturoi peste cartofi.

Acoperiti cu o folie din aluminiu si coaceţi timp de 1 ora. Dupa se indeparteaza folia si se presara branza cheddar si nucile. Coaceţi timp de 30 minute sau pâna când cartofi si merele sunt fragede si brânza este topita si rumena. Se lasa sa se raceasca timp de 5-10 minute si se serveste.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum a reacționat mama Geta, la gestul pe care nașul lui Iancu Sterp l-a făcut față de el? A fost mai sinceră ca niciodată! "Poți să nu mai ieși de acolo!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Cum s-a postat Mirela Retegan în mediul online, cu puțin timp înainte de sărbătorile de iarnă? Aceasta a învățat să se prioritizeze, după ani în care nu a făcut-o! "Astăzi, mă bucur de fiecare clipă!"

Robert, bulversat de reacțiile Biancăi: „Ori m-ai mințit ieri, ori alaltăieri!” Iată ce se întâmplă, de fapt, între cei doi concurenți de la Casa iubirii

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru