Mere si cartofi gratinati cu branza! Incearca deliciul asta!

Mere si cartofi gratinati cu branza! Incearca deliciul asta!
Mere si cartofi gratinati cu branza! Incearca deliciul asta!

Aceasta reteta este sanatoasa si gustoasa. Iata cum se prepara.

 

Ingrediente:
1 cana de lapte
2 catei de usturoi zdrobiti
1 kg cartofi decojiti si taiati în felii subţiri
2 mere golden mari, decojite si taiate în felii subţiri
60g gorgonzola maruntita
1/2 ceasca branza cheddar rasa
1/2 cana cu nuci farâmiţate
Incalziti cuptorul la 200C/180C. Ungeţi o tava termorezistenta de aproximativ 15cm x 26cm.
Laptele se pune la fiert pe foc mic (nu se fierbe) impreuna cu usturoiul într-o craticioara. Se ia de pe foc in mementul in care aproape a fiert.
Aranjaţi cartofii si feliile de mere, alternativ,pe stratuti în vasul pe care l-am pregatit.
Gorgonzola se presara peste feliile de cartofi si mere. Strecurati amestecul de lapte si usturoi peste cartofi.
Acoperiti cu o folie din aluminiu si coaceţi timp de 1 ora. Dupa se indeparteaza folia si se presara branza cheddar si nucile. Coaceţi timp de 30 minute sau pâna când cartofi si merele sunt fragede si brânza este topita si rumena. Se lasa sa se raceasca timp de 5-10 minute si se serveste.
Sursa

Ingrediente:

1 cana de lapte
2 catei de usturoi zdrobiti
1 kg cartofi decojiti si taiati în felii subţiri
2 mere golden mari, decojite si taiate în felii subţiri
60g gorgonzola maruntita
1/2 ceasca branza cheddar rasa
1/2 cana cu nuci farâmiţate

Incalziti cuptorul la 200C/180C. Ungeţi o tava termorezistenta de aproximativ 15cm x 26cm.



Laptele se pune la fiert pe foc mic (nu se fierbe) impreuna cu usturoiul într-o craticioara. Se ia de pe foc in mementul in care aproape a fiert.

Aranjaţi cartofii si feliile de mere, alternativ,pe stratuti în vasul pe care l-am pregatit. Gorgonzola se presara peste feliile de cartofi si mere. Strecurati amestecul de lapte si usturoi peste cartofi.

Acoperiti cu o folie din aluminiu si coaceţi timp de 1 ora.
Dupa se indeparteaza folia si se presara branza cheddar si nucile. Coaceţi timp de 30 minute sau pâna când cartofi si merele sunt fragede si brânza este topita si rumena. Se lasa sa se raceasca timp de 5-10 minute si se serveste.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tragedie de nedescris pentru o femeie, care a căzut de la etajul 10 al unui bloc, având în brațe gemenii de trei ani

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Șoc în televiziune! A făcut infarct în direct și nu a mai putut fi salvat. Imaginile au șocat pe toată lumea

Apariția neașteptată a lui Cristi Botgros după comparația fostei sale iubite cu mama lui, Adriana Ochișanu. CU CINE A FOST VĂZUT la scurt timp după ce Alexandra Cuhuteac a lansat piesa care face ravagii pe internet

Iancu Sterp, împins în apă după ce a anunțat că a fugit cu nasa lui în Turcia: „Vă sun de patru zile și nu răspundeți la telefon? Răspundeți la telefon!”

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies