Daca trebuie sa pregatesti o masa de Craciun pentru vegetarieni (sau daca ai ales sa nu consumi carne nici tu), exista o multime de retete pe care le poti incerca.
Ingrediente
200 g boabe de linte rosie, 100 g alune caju, 450 ml supa de legume, o ceapa, un ardei gras rosu, 100 g ciuperci, 100 g pesmet, un ou, frunza de dafin, doua linguri de ulei de masline, un catel de usturoi, o lingurita suc de lamaie, 3 lingurite patrunjel tocat, o lingurita bulion, jumatate de lingurita de paprika, o conserva de rosii decojite (400 g), 150 ml vin rosu, un varf de cutit de mix de condimente
Combina lintea si legumele intr-un vas, pune pesmet, alunele caju rumenite si doua lingurite de patrunjel, dar si un ou batut deasupra, pentru a lega toate ingredientele. Asezoneaza dupa gust, pune compozitia in tava, acopera cu folie de aluminiu si lasa la cuptor timp de 30 de minute, scoate folia si mai lasa 30 de minute. Fa testul scobitorii pentru a verifica, cand este gata si dupa ce se raceste poti taia „friptura” in felii. Prepara sosul folosind jumatatea de ceapa, caleste-o impreuna cu celelalte ingrediente pentru sos (bulion, rosii, vin si condimente), lasa la foc mic 20 de minute si la final presara patrunjel deasupra.