Laura Cosoi a pregătit o rețetă nouă de cornuri cu brânză dulce și sărată! Cei mici se pot bucura oricând de acest desert: "Sper să vă placă și vouă la fel de mult ca nouă!"

Laura Cosoi a pregătit o rețetă nouă de cornuri cu brânză dulce și sărată! Cei mici se pot bucura oricând de acest desert:
Laura Cosoi a pregătit o rețetă nouă de cornuri cu brânză dulce și sărată! Cei mici se pot bucura oricând de acest desert: "Sper să vă placă și vouă la fel de mult ca nouă!"

Vedeta a dorit să prepare și un desert, nu dulce, ci sărat, de cornuri cu brânză făcute în casă.

Laura Cosoi este una dintre cele mai cunoscute și apreciate persoane din showbizul românesc. Pe lângă faptul că aceasta s-a reîntors pe micile ecrane, are și o familie numeroasă, alături de soțul său și fetițele sale. Activă și pe rețelele sociale, Laura Cosoi obișnuiește să împărtășească cu urmăritorii săi din mediul online, însă în special de pe contul său de Instagram, diverse rețete, iar recent vedeta a pregătit cornuri cu brânză.

Cornuri cu brânză dulce și sărată, rețeta pregătită de Laura Cosoi 

Citește și: Cum pregătește Laura Cosoi oasele de vită la cuptor, cu sare și piper? “Poți adăuga ierburi aromatice sau usturoi zdrobit pentru un plus de savoare.”

Citește și: Cum a descris pe scurt, Laura Cosoi, vacanța în care a fost plecată alături de familia sa? "Poate fi o experiență absolut extraordinară!"

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

"Îmi pare rău că nu am apucat să scriu rețeta la începutul weekend-ului, dar poate vă găsiți timp și pentru cornurile cu brânză dulce și sărată. Eu am și congelat vreo 8 bucăți ca să le coc și să le pun fetelor mâine la pachet. Sper să vă placă și vouă la fel de mult ca nouă. Promit ca data viitoare să surprind etapele procesului în video…", a fost descrierea Laurei Cosoi, la rețeta postată.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 400 g făină
  • 10 g drojdie proaspătă sau 7 g uscată
  • 1 linguriță zahăr (pentru drojdie)
  • 100 ml lapte călduț (pentru drojdie)
  • 150 ml lapte călduț (pentru aluat)
  • 60 g unt moale
  • 2 gălbenușuri
  • 1 linguriță esență (vanilie sau migdale)
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru umplutură

Citește și: Zodiac chinezesc luni, 21 aprilie 2025: Semnul zodiacal care se simte extrem de epuizat și are nevoie de multă odihnă- kanald.ro

Citește și: Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”- stirilekanald.ro

  • 200 g brânză dulce
  • 150 g telemea rasă
  • 2 linguri zahăr+ 1 plic zahăr vanilat
  • ½ linguriță esență de vanilie
  • Coaja rasă de la o lămâie mică
  • 1 ou

Ingrediente pentru asamblare

  • Făină (pentru întins aluatul)
  • 1 ou bătut (pentru uns cornurile)
  • Zahăr pudră (pentru decor)

Mod de preparare

  1. "Activarea drojdiei: Într-un bol mic, amestecă drojdia, 1 linguriță zahăr, 2–3 linguri făină și 100 ml lapte călduț. Lasă 10 minute până se formează spumă.
  2. Aluat: Într-un bol mare, combină 400 g făină, untul, gălbenușurile, esența și sarea. Adaugă treptat 150 ml lapte călduț în care s-au dizolvat 2 linguri zahăr și drojdia activată. Frământă până devine elastic, apoi lasă-l la dospit 30 de minute.
  3. Umplutură: Amestecă brânza dulce, telemeaua, zahărul, zahărul vanilat, esența de vanilie, coaja de lămâie și oul până obții o compoziție omogenă.
  4. Formarea cornurilor: Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină. Taie-l în fâșii radiale (folosind un pahar ca ghid) și, pe fiecare, pune o lingură de umplutură. Rulează fâșiile formând cornuri.
  5. Coacerea: Așază cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-le cu ou bătut și coace-le la 180°C timp de 20 de minute.
    După coacere, presară zahăr pudră!"
    , a explicat Laura Cosoi, pentru rețeta postată pe pagina sa de Instagram.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum a descris pe scurt, Laura Cosoi, vacanța în care a fost plecată alături de familia sa? "Poate fi o experiență absolut extraordinară!"

Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”

„Am crezut că mă voi sufoca” Ana Baniciu, declarații tulburătoare despre pierderea mamei

Chef Alexandru Sautner dezvăluie un truc pentru ouăle de Paște. Cum ne dăm seama că sunt fierte și potrivite pentru vopsit. „Le învârți.”

Doi concurenți au fost DESCALIFICAȚI din Casa Iubirii, după ce au încălcat regulamentul. Primele declarații ale Andreei Mantea

Dragoș Cristescu a murit în Vinerea Mare! Celebru artist român s-a stins fulgerător


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies