Desi i se spune "fiert", vinul nu se fierbe. Fierberea i-ar disruge aromele si le-ar volatiliza.
Se recomanda incalzirea la 70-80 grade C, cand se adauga zaharul si condimentele. Acestea din urma sunt dintre cele mai variate: scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie, anason, miere, ghimbir, piper negru, ienibahar, frunze de dafin, nucsoara.
In unele tari, se adauga feliute subtiri de mar, nuci si stafide. Bineinteles, nimeni nu foloseste toate condimentele deodata. Alegerea si dozarea lor este o arta in sine, care duce la obtinerea bauturii care te individualizeaza.
Unii pastreaza chiar secretul retetei si chiar l-au patentat. Cea mai buna metoda de preparare a vinului fiert este insa cu apa. Raportul este de 200 ml apa la 1 litru vin.
Condimentele se fierb rapid in apa, care preia proprietatile acestora. La sfarsit, se adauga vinul cald, fara sa se fiarba.
Sursa: ZiarulRing.ro
Se recomanda incalzirea la 70-80 grade C, cand se adauga zaharul si condimentele.
Acestea din urma sunt dintre cele mai variate: scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie, anason, miere, ghimbir, piper negru, ienibahar, frunze de dafin, nucsoara.
Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament
Citeste si: „Cum poate să mintă în halul ăsta?” George Burcea nu a mai suportat și a răbufnit în urma atacurilor Andreei Bălan- radioimpuls.ro
In unele tari, se adauga feliute subtiri de mar, nuci si stafide.
Bineinteles, nimeni nu foloseste toate condimentele deodata. Alegerea si dozarea lor este o arta in sine, care duce la obtinerea bauturii care te individualizeaza. Unii pastreaza chiar secretul retetei si chiar l-au patentat. Cea mai buna metoda de preparare a vinului fiert este insa cu apa. Raportul este de 200 ml apa la 1 litru vin.
Condimentele se fierb rapid in apa, care preia proprietatile acestora. La sfarsit, se adauga vinul cald, fara sa se fiarba.
Sursa:
ZiarulRing.ro