Iti place mancarea indiana? Prepara o reteta delicioasa de creveti jalfrezi!

Iti place mancarea indiana? Prepara o reteta delicioasa de creveti jalfrezi!
Iti place mancarea indiana? Prepara o reteta delicioasa de creveti jalfrezi!

Daca vrei sa mananci o mancare sanatoasa indiana, iti recomandam crevetii intr-un sos delicios.

 

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 22 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per portie: 335
Ingrediente
2 linguri de ulei de rapita
2 cepe medii, taiate
1 bucata de ghimbir, taiat marunt
2 catei de usturoi, taiati marunti
1 lingura de coriandru macinat
1
jumatate de lingura de turmeric macinat
1 jumatate de lingura de cumin macinat
1 sfert de lingura de fulgi de chilli
440g de rosii la conserva taiate
1 lingura de miere
1 ardei verde mare, taiat in bucati
o legatura mica de coriandru, cu frunzele taiate marunt
140 de game de creveti mari curatati
250 de orez brun gatit
iaurt cu menta pentru servire
Mod
de preparare
1. Incalzeste o tigaie non aderenta si gateste ceapa, ghimbirul si usturoiul pentru 8- 10 minute, amestecand frecvent, pana cand se inmoaie si incep sa se coloreze. Adauga mirodeniile si fulgii de chilli, amesteca, apoi pune si rosiile alaturi de jumatate de cana de apa si mierea. Amesteca totul in tigaie cu un blender de mana pana cand devine ca o pasta.
Pune ardei si coriandrul, acopera tigaia si las-o sa fiarba timp de 10 minute. Amestecul va fi foarte gros, asa ca amesteca frecvent.
2. Pune crevetii in tigaia cu sos. Incalzeste orezul si serveste alaturi de creveti si sosul de iaurt.
Sursa: bbcgoodfood.com

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 22 minute
Grad de dificultate: Usor
Portii: 2
Calorii per portie: 335

Ingrediente

2 linguri de

ulei de rapita
2 cepe medii, taiate
1 bucata de ghimbir, taiat marunt
2 catei de usturoi, taiati marunti
1 lingura de coriandru macinat
1 jumatate de lingura de turmeric macinat
1 jumatate de lingura de cumin macinat
1 sfert de lingura de fulgi de chilli
440g de rosii la conserva taiate
1 lingura de miere
1 ardei verde mare, taiat in bucati
o legatura mica de coriandru, cu frunzele taiate marunt
140 de game de creveti mari curatati
250 de orez brun gatit
iaurt cu menta
pentru servire

Mod de preparare


1. Incalzeste o tigaie non aderenta si gateste ceapa, ghimbirul si usturoiul pentru 8- 10 minute, amestecand frecvent, pana cand se inmoaie si incep sa se coloreze. Adauga mirodeniile si fulgii de chilli, amesteca, apoi pune si rosiile alaturi de jumatate de cana de apa si mierea. Amesteca totul in tigaie cu un blender de mana pana cand devine ca o pasta.
Pune ardei si coriandrul, acopera tigaia si las-o sa fiarba timp de 10 minute. Amestecul va fi foarte gros, asa ca amesteca frecvent. 

2. Pune crevetii in tigaia cu sos. Incalzeste orezul si serveste alaturi de creveti si sosul de iaurt.

Sursa: bbcgoodfood.com

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum arată viața Adrianei Bahmuțeanu atunci când nu este la procese? Vedeta spune ce face de zi cu zi. „Nu mai am timp de altceva decât de această poveste care mănâncă timpul.”

Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Experiența care a marcat-o pe Carmen Tănase. Marea doamnă a teatrului românesc a dezvăluit totul: "După trei ore în care a aruncat un top de hârtie la gunoi"

Durere fără margini! Iubita lui Andrei Perneș, gest disperat la mormânt: „Iartă-mă că nu am rămas...”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, generația Z încotro?

”Plânge cerul, Răzvane!” Mama jandarmului mort, distrusă de durere, a făcut un anunț cutremurător


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies