Iti place ciulamaua de pui? Aceasta este cea mai simpla reteta pe care o poti pregati!


Iti place ciulamaua de pui? Aceasta este cea mai simpla reteta pe care o poti pregati!

Alina Laufer iti recomanda o reteta usoara de ciulama de pui. Este delicioasa si este gata imediat!

 

Ingrediente
1 kg carne pui
1 l apa
1 morcov
1 ceapa
1 patrunjel
1 lingura unt
1 lingura faina
Sare
Mod de preparare
Taiati carnea in bucatele potrivite.
Puneti-o la fiert cu un litru de apa rece si sare.
Carnea trebuie sa fie acoperita de apa. Cand da in clocot, luati spuma de 2-3 ori. Adaugati un morcov, o ceapa si o radacina de patrunjel. Lasati sa fiarba incet.
Separat, intr-o cratita, prajiti, fara sa rumeniti o lingura de faina cu o lingura buna de unt.
Stingeti cu zeama in care a fiert carnea. Lasati sa dea in cateva clocote.
Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana, fara nici un cocolos. Turnati sosul peste carne, dupa ce ati scos zarzavatul si tineti mancarea fierbinte pe foc, fara sa fiarba.
Daca mancarea nu este servita imediat, tineti cratita in apa fierbinte, iar deasupra puneti cateva bucate de unt, ca sa nu se formeze pielita.
Dupa gust, se mai pot adauga in ciulama si ciuperci taiate si inabusite in unt. Mancarea devine mai gustoasa.

Ingrediente

1 kg carne pui
1 l apa
1 morcov
1 ceapa
1 patrunjel
1 lingura unt
1 lingura faina
Sare

Mod de preparare

Taiati carnea in bucatele potrivite.

Puneti-o la fiert cu un litru de apa rece si sare.

Carnea trebuie sa fie acoperita de apa. Cand da in clocot, luati spuma de 2-3 ori. Adaugati un morcov, o ceapa si o radacina de patrunjel. Lasati sa fiarba incet. 

Separat, intr-o cratita, prajiti, fara sa rumeniti o lingura de faina cu o lingura buna de unt. Stingeti cu zeama in care a fiert carnea. Lasati sa dea in cateva clocote. 

Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana, fara nici un cocolos. Turnati sosul peste carne, dupa ce ati scos zarzavatul si tineti mancarea fierbinte pe foc, fara sa fiarba.
Daca mancarea nu este servita imediat, tineti cratita in apa fierbinte, iar deasupra puneti cateva bucate de unt, ca sa nu se formeze pielita. 

Dupa gust, se mai pot adauga in ciulama si ciuperci taiate si inabusite in unt. Mancarea devine mai gustoasa.

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este MĂDĂLINA PAMFILE. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografie concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

CITEȘTE: Cine este OTNIELA SANDU. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este MIHAI BOBONETE. Bobonete. Biografie: data nașterii, căsătorie, copii, carieră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ELIZA NATANTICU, soția lui Cosmin Natanticu. Biografie: data nașterii, carieră, căsătorie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri