Iti cauti fericirea si pacea interioara? 5 tehnici de meditatie care te vor ajuta, dezvaluite de un maestru


Pentru a avea succes şi a fi fericit, trebuie să reuşeşti să-ţi găseşti pacea interioară. Dar atunci când vieţile noastre sunt un haos total, poate fi dificil să stabilim exact cum se poate face acest lucru. Una dintre cele mai bune şi mai consecvente căi este prin meditaţie.

„Aceasta este prima recomandare de respiraţie pe care a făcut-o Buddha: Când inspir, ştiu că aceasta este inspiraţia. Când expir, ştiu că asta e expiraţia. Când respiraţia este lungă, ştiu că este lungă. Când este scurtă, ştiu că este scurtă. Doar recunoaşterea, simpla recunoaştere a prezenţei inspiraţiei şi expiraţiei. Când faci asta, dintr-o dată devii în întregime prezent. Ce miracol, pentru a medita înseamnă a fi acolo. Să fii acolo cu tine, să fii acolo cu respiraţia ta“, a mai spus Thich Nhat Hanh.

2) Concentrarea

Potrivit lui Thich Nhat Hanh, concentrarea este o mare sursa de fericire. Concentrarea înseamnă pur şi simplu focalizarea pe ceva, fie că este vorba de respiraţie, de o floare sau de o parte a corpului. Vă puteţi îndrepta atenţia literalmente asupra oricărui lucru şi, atâta timp cât păstraţi acel focus, practicaţi mindfulness-ul.

Este recomandat să alegeţi un obiect pe care nu trebuie să-ţi plimbi ochii. Călugării budişti tind să folosească flacăra unei lumânări. Dacă te laşi distras de gândurile tale, întoarce-ţi pur şi simplu focalizarea spre obiect. Puteţi începe prin a face asta timp de un minut şi apoi continuaţi prin creşterea timpului de concentrare pe parcurs ce exersaţi mai mult.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cea mai puternica rugaciune ca sa atragi banii! Citeste-o in fiecare zi si vei vedea efectele

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Sarutul perfect exista! 9 secrete magice ca sa-l faci sa-si uite numele

Vrei sa-l innebunesti de placere? Patru pozitii in care vaginul tau va fi mult mai stramt

Cat de dotat e partenerul tau? Cea mai buna pozitie de sex pentru voi

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Desertul pe care oricine îl mănâncă: rulouri umplute cu cremă de vanilie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri