Invata sa prepari prajitura Duo Mousse dupa reteta Eugeniei Serban!


Putini stiu despre frumoasa actrita Eugenia Serban ca aceasta este o zeita in bucatarie.

 

Eugenia a facut o pasiune pentru gatit de cand avea 18 ani. A invatat sa gateasca atat preparate orientale cat si traditionale romanesti.
"Cel mai mult imi place sa fac prajituri, am incercat pana acum peste 200 de retete. Saptamana trecuta am fost la restaurantul Cocosu Rosu unde am gustat o prajitura senzationala. Evident ca am cerut reteta, este o prajitura extrem de usor de preparat si indicat este sa o preparati cu produse bio", spune artista
Prajitura Duo Mousse
Pentru foile de blat:
Foaia 1: • 4 oua • 4 linguri cu zahar • 4linguri cu zahar • 1/2 plic de parf de copt • 1 praf de sare • esenta de vanilie • 2linguri cu ulei
Foaia 2: • 4 oua • 4 linguri cu zahar • 4linguri cu faina • 1/2 plic de parf de copt • 1 praf de sare • 2 linguri cacao amara • esenta de rom. • 2 linguri cu ulei
Crema alba: • 250 g mascarpone • 100 g ciocolata alba • 10 ml frisca lichida • 1 esenta de vanilie • 15 g unt • 30 g fulgi de ciocolata neagra
Crema ciocolata neagra: • 250 g mascarpone. • fructe de padure 100 g ciocolata fondenta • 10 ml frisca • 25 g zahar pudra • 15 g unt • 1 esenta rom • 30 g fulgi de ciocolata alba •
Decor : • glazura de ciocolata.
MOD DE PREPARARE Pregatirea foilor de blat: Foaia 1: Se mixeaza albusurile cu putina sare pana devin spuma , separat se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se adauga faina si praful de copt, esenta si se amesteca bine. Se incorporeaza albusurile mixate spuma, compozitia se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor preincalzit 180° pana se rumeneste (10-15 minute). Foaia 2: Se procedeaza ca la prima foaie doar cu diferenta ca se adauga cacao si esenta de rom.
Se coace la fel dupa care se lasa la racit.
Crema 1: Pe baie de aburi se pune friscA cu untul, se pune ciocolata alba la topit. Într-un vas se mixeaza mascarponele (puteti adauga 1-2 linguri frisca lichida) cu esenta, cand ciocolata se raceste se incorporeaza bine si se mixeaza crema .
Crema a doua: Se procedeaza ca la prima crema, folosind ciocolata fondenta si mixand mascarponele cu zahar pudra ,se aromatizeaza cu esenta de rom. Pe un platou se pune prima foaie (cea alba), stratul de crema neagra se intinde bine, deasupra se pun fulgi de ciocolata alba, se asaza al doilea strat de crema alba si fulgi de ciocolata neagra. Se inchide cu foaia de blat neagra. Deasupra se decoreaza cu glazura si fulgi de ciocolata. Se lasa la rece cateva ore. Pofta buna!

Eugenia a facut o pasiune pentru gatit de cand avea 18 ani. A invatat sa gateasca atat preparate orientale cat si traditionale romanesti. 

"Cel mai mult imi place sa fac prajituri, am incercat pana acum peste 200 de retete. Saptamana trecuta am fost la restaurantul Cocosu Rosu unde am gustat o prajitura senzationala. Evident ca am cerut reteta, este o prajitura extrem de usor de preparat si indicat este sa o preparati cu produse bio", spune artista

Prajitura Duo Mousse

Pentru foile de blat:


Foaia 1: • 4 oua • 4 linguri cu zahar • 4linguri cu zahar • 1/2 plic de parf de copt • 1 praf de sare • esenta de vanilie • 2linguri cu ulei

Foaia 2: • 4 oua • 4 linguri cu zahar • 4linguri cu faina • 1/2 plic de parf de copt • 1 praf de sare • 2 linguri cacao amara • esenta de rom. • 2 linguri cu ulei 

Crema alba: • 250 g mascarpone • 100 g ciocolata alba • 10 ml frisca lichida • 1 esenta de vanilie • 15 g unt • 30 g fulgi de ciocolata neagra 

Crema ciocolata neagra: • 250 g mascarpone. • fructe de padure 100 g ciocolata fondenta • 10 ml frisca • 25 g zahar pudra • 15 g unt • 1 esenta rom • 30 g fulgi de ciocolata alba • 

Decor : • glazura de ciocolata.

MOD DE PREPARARE Pregatirea foilor de blat: Foaia 1: Se mixeaza albusurile cu putina sare pana devin spuma , separat se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se adauga faina si praful de copt, esenta si se amesteca bine. Se incorporeaza albusurile mixate spuma, compozitia se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor preincalzit 180° pana se rumeneste (10-15 minute). Foaia 2: Se procedeaza ca la prima foaie doar cu diferenta ca se adauga cacao si esenta de rom. 

Se coace la fel dupa care se lasa la racit. 

Crema 1: Pe baie de aburi se pune friscA cu untul, se pune ciocolata alba la topit. Într-un vas se mixeaza mascarponele (puteti adauga 1-2 linguri frisca lichida) cu esenta, cand ciocolata se raceste se incorporeaza bine si se mixeaza crema . 

Crema a doua: Se procedeaza ca la prima crema, folosind ciocolata fondenta si mixand mascarponele cu zahar pudra ,se aromatizeaza cu esenta de rom. Pe un platou se pune prima foaie (cea alba), stratul de crema neagra se intinde bine, deasupra se pun fulgi de ciocolata alba, se asaza al doilea strat de crema alba si fulgi de ciocolata neagra. Se inchide cu foaia de blat neagra. Deasupra se decoreaza cu glazura si fulgi de ciocolata. Se lasa la rece cateva ore. Pofta buna!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Bogdan Mocanu, declaraţii incendiare despre relaţia cu Bianca de la Puterea Dragostei! "Totul rămâne..."

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri