Invata sa prepari cele mai bune clatite banatene!


Dana Rogoz iti da un truc pretios pentru clatite banatene. Iata cum se fac.

 

Ingrediente:
6 – 8 clatite gata pregatite, preferabil sa fie cat mai subtiri
250 de grame de branza de vaci
5 oua
200 grame de smantana dulce
250 de grame de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
stafide
unt pentru uns vasul  pentru cuptor
Preparare:
Mai intai pregatim compozitia cu care vom umple clatitele. Amestecam branza de vaci cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.
Apoi separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu mixerul impreuna cu smantana dulce, cu al doilea plic de zahar vanilat si 80 de grame de zahar. Iar albusurile le batem spuma tare, adaugam deasupra restul de zahar (120 grame) si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia (se va obtine o compozitie ca pentru bezea).
Umplem caltitele cu amestecul de branza si stafide, si le impaturim ca pe sarmale. Le asezam apoi in vasul uns cu unt (poate sa fie unul mare in care sa incapa toate clatitele, sau mai multe mici, cum am ales eu) si pregatit pentru cuptor. Deasupra clatitelor mai punem putin unt, ca in poze. Apoi turnam crema de vanilie, obtinuta din amestecul galbenusurilor cu smantana dulce. Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade si il lasam aproximativ 10 minute, pana cand vedem ca acea crema de vanilie incepe sa se inchege putin pe margini. Atunci scoatem vasul din cuptor si turnam deasupra crema de bezea, facuta din albusuri. Mai lasam clatitele astfel acoperite inca vreo 10 minute la cuptor si gata!
Sursa

Ingrediente:

6 – 8 clatite gata pregatite, preferabil sa fie cat mai subtiri 
250 de grame de branza de vaci
5 oua
200 grame de smantana dulce
250 de grame de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
stafide
unt pentru uns vasul  pentru cuptor

Preparare:

Mai intai pregatim compozitia cu care vom umple clatitele. Amestecam branza de vaci cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.Apoi separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu mixerul impreuna cu smantana dulce, cu al doilea plic de zahar vanilat si 80 de grame de zahar. Iar albusurile le batem spuma tare, adaugam deasupra restul de zahar (120 grame) si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia (se va obtine o compozitie ca pentru bezea).

Umplem caltitele cu amestecul de branza si stafide, si le impaturim ca pe sarmale. Le asezam apoi in vasul uns cu unt (poate sa fie unul mare in care sa incapa toate clatitele, sau mai multe mici, cum am ales eu) si pregatit pentru cuptor. Deasupra clatitelor mai punem putin unt, ca in poze. Apoi turnam crema de vanilie, obtinuta din amestecul galbenusurilor cu smantana dulce. Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade si il lasam aproximativ 10 minute, pana cand vedem ca acea crema de vanilie incepe sa se inchege putin pe margini. Atunci scoatem vasul din cuptor si turnam deasupra crema de bezea, facuta din albusuri. Mai lasam clatitele astfel acoperite inca vreo 10 minute la cuptor si gata!

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Exatlon

Mariana de la Exatlon, adevărul incredibil despre relaţia cu singurul ei fiu! Vezi de ce fuge tânărul de mama lui! "Nici nu a venit să mă ia de la aeroport când m-am întors de la Exatlon"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri