Invata sa prepari cele mai bune clatite banatene!

Invata sa prepari cele mai bune clatite banatene!
Invata sa prepari cele mai bune clatite banatene!

Dana Rogoz iti da un truc pretios pentru clatite banatene. Iata cum se fac.

 

Ingrediente:
6 – 8 clatite gata pregatite, preferabil sa fie cat mai subtiri
250 de grame de branza de vaci
5 oua
200 grame de smantana dulce
250 de grame de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
stafide
unt pentru uns vasul  pentru cuptor
Preparare:
Mai intai pregatim compozitia cu care vom umple clatitele. Amestecam branza de vaci cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.
Apoi separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu mixerul impreuna cu smantana dulce, cu al doilea plic de zahar vanilat si 80 de grame de zahar.
Iar albusurile le batem spuma tare, adaugam deasupra restul de zahar (120 grame) si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia (se va obtine o compozitie ca pentru bezea).
Umplem caltitele cu amestecul de branza si stafide, si le impaturim ca pe sarmale. Le asezam apoi in vasul uns cu unt (poate sa fie unul mare in care sa incapa toate clatitele, sau mai multe mici, cum am ales eu) si pregatit pentru cuptor.
Deasupra clatitelor mai punem putin unt, ca in poze. Apoi turnam crema de vanilie, obtinuta din amestecul galbenusurilor cu smantana dulce. Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade si il lasam aproximativ 10 minute, pana cand vedem ca acea crema de vanilie incepe sa se inchege putin pe margini. Atunci scoatem vasul din cuptor si turnam deasupra crema de bezea, facuta din albusuri. Mai lasam clatitele astfel acoperite inca vreo 10 minute la cuptor si gata!
Sursa

Ingrediente:

6 – 8 clatite gata pregatite, preferabil sa fie

cat mai subtiri 
250 de grame de branza de vaci
5 oua
200 grame de smantana dulce
250 de grame de zahar
2 plicuri de zahar vanilat
stafide
unt pentru uns vasul  pentru cuptor

Preparare:

Mai intai pregatim compozitia cu care vom umple clatitele. Amestecam branza de vaci cu un ou intreg, 50 de grame de zahar, stafidele si un plic de zahar vanilat.Apoi
separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu mixerul impreuna cu smantana dulce, cu al doilea plic de zahar vanilat si 80 de grame de zahar. Iar albusurile le batem spuma tare, adaugam deasupra restul de zahar (120 grame) si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia (se va obtine o compozitie ca pentru bezea).

Umplem caltitele cu amestecul de branza si stafide, si le impaturim ca pe sarmale. Le asezam apoi in vasul uns cu unt (poate sa fie unul mare in care sa incapa toate clatitele, sau mai multe mici, cum am ales eu) si pregatit pentru cuptor.
Deasupra clatitelor mai punem putin unt, ca in poze. Apoi turnam crema de vanilie, obtinuta din amestecul galbenusurilor cu smantana dulce. Bagam vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade si il lasam aproximativ 10 minute, pana cand vedem ca acea crema de vanilie incepe sa se inchege putin pe margini. Atunci scoatem vasul din cuptor si turnam deasupra crema de bezea, facuta din albusuri. Mai lasam clatitele astfel acoperite inca vreo 10 minute la cuptor si gata!

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Deea Maxer, despre prima relație de după divorț. De ce vrea ca povestea actuală de iubire să fie una discretă: „Mi-am dat seama că am dreptul să aleg.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Jurnalistul Alin Grigore vorbește despre boala cu care se confrunta fotojurnalista Mălina Guler, tânăra care a căzut de la etajul 7 al unui bloc: "De data asta n-a mai fost vorba despre fotbal"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Când va avea loc Marea Finală „Casa iubirii”!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies