Invata sa prepari cel mai pufos chec vanilat! Este simplu!


Un miez pufos, delicat, perfect pentru un ceai tarziu… Ce v-ati putea dori mai mult?

 

Ingrediente:
230 g unt sarat, la temperatura camerei
4 oua mari
200 g zahar
200 g faina
60 ml lapte
o lingurita esenta vanilie
unt, pentru uns
Mod de preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius. Se ia o tava de 20×20 cm si se unge cu unt, apoi se tapeteaza cu hartie de copt.
Albusurile se separa si se pun intr-un castron adanc. Se adauga 50g de zahar si se bat pana se intaresc. Se lasa apoi sa se odihneasca.
Untul se freaca bine cu restul de zahar, pana se inmoaie. Se pune vanilia, apoi se incorporeaza cate un galbenus.
In crema de unt se pune jumatate din cantitatea de faina. Se amesteca, la viteza redusa, pana se desfac toate cocoloasele. Se adauga laptele, se amesteca, iar la final se pune si restul de faina.
Se continua cu jumatate din albusurile batute, amestecand cu mixerul. Restul albusurilor se incorporeaza in aluat folosind o spatula sau o lingura de lemn.
Aluatul se toarna in tava si se niveleaza. Se coace 45 de minute. Cu 15 minute inainte de a scoate checul din cuptor, temperatura se reduce la 150 de grade Celsius. Astfel, isi va pastra culoarea aurie. Se portioneaza dupa preferinta.

Ingrediente:

230 g unt sarat, la temperatura camerei
4 oua mari
200 g zahar
200 g faina
60 ml lapte
o lingurita esenta vanilie
unt, pentru uns

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade Celsius. Se ia o tava de 20×20 cm si se unge cu unt, apoi se tapeteaza cu hartie de copt.

Albusurile se separa si se pun intr-un castron adanc. Se adauga 50g de zahar si se bat pana se intaresc. Se lasa apoi sa se odihneasca.

Untul se freaca bine cu restul de zahar, pana se inmoaie. Se pune vanilia, apoi se incorporeaza cate un galbenus.

In crema de unt se pune jumatate din cantitatea de faina. Se amesteca, la viteza redusa, pana se desfac toate cocoloasele. Se adauga laptele, se amesteca, iar la final se pune si restul de faina.

Se continua cu jumatate din albusurile batute, amestecand cu mixerul. Restul albusurilor se incorporeaza in aluat folosind o spatula sau o lingura de lemn.

Aluatul se toarna in tava si se niveleaza. Se coace 45 de minute. Cu 15 minute inainte de a scoate checul din cuptor, temperatura se reduce la 150 de grade Celsius. Astfel, isi va pastra culoarea aurie. Se portioneaza dupa preferinta.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Transferul anului; Denise Rifai intra in echipa Kanal D!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri