Invata sa prepari cel mai delicios tort vegan cu ciocolata!


Acest tort este atat de gustos, incat nu iti vei da seama ca este vegan. Invata sa-l prepari.

 

Ingrediente
325g de faina fara gluten
50g pudra de cacao
250g zahar
250g zahar muscovado light
2 linguri de praf de copt fara gluten
2 linguri de otet de mere
400ml apa
2 lingurite de extract de vanilie
3 lingurite de gem de zmeura
Pentru glazura
400ml smantana de cocos la cutie
400g ciocolata fara lapte
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Adauga faina si cacao intr-o vas. Pune cele doua tipuri de zahar si praful de copt.
2. Amesteca otetul, apa si vanilia si incorporeaza-le usor in amestecul cu faina pentru a face un aluat. Pune in doua tavi de tort si coace timp de 35 de minute. Lasa la racit in tavi.
3. Pentru glazura, pune jumatate din smantana de cocos intr-un vas mic si incalzeste pana aproape de punctu de fierbere. Ia de pe foc si adauga ciocolata. Mesteca pana se topeste. Adauga apoi restul de smantana si imparte aluatul in doua. Lasa la frigider. Lasa un vas de amestec cel putin opt ore la frigider pentru a se intari. Celalalt vas ar trebui scos si lasat la temperatura camerei.
4. Pentru a asambla si decora tortul, scoade cele doua blaturi din tavi si unge-le cu putin gem si crema de ciocolata. Imbraca tot tortul cu crema.
5. Pentru a face trufele, foloseste o lingurita pentru a lua din crema intarita de la frigider. Pune bilutele in cacao, ruleaza-te bine, apoi adauga-le deasupra tortului.
Sursa

Ingrediente

325g de faina fara gluten
50g pudra de cacao
250g zahar
250g zahar muscovado light
2 linguri de praf de copt fara gluten
2 linguri de otet de mere
400ml apa
2 lingurite de extract de vanilie
3 lingurite de gem de zmeura

Pentru glazura

400ml smantana de cocos la cutie
400g ciocolata fara lapte

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Adauga faina si cacao intr-o vas. Pune cele doua tipuri de zahar si praful de copt.

2. Amesteca otetul, apa si vanilia si incorporeaza-le usor in amestecul cu faina pentru a face un aluat. Pune in doua tavi de tort si coace timp de 35 de minute. Lasa la racit in tavi.

3. Pentru glazura, pune jumatate din smantana de cocos intr-un vas mic si incalzeste pana aproape de punctu de fierbere. Ia de pe foc si adauga ciocolata. Mesteca pana se topeste. Adauga apoi restul de smantana si imparte aluatul in doua. Lasa la frigider. Lasa un vas de amestec cel putin opt ore la frigider pentru a se intari. Celalalt vas ar trebui scos si lasat la temperatura camerei.

4. Pentru a asambla si decora tortul, scoade cele doua blaturi din tavi si unge-le cu putin gem si crema de ciocolata. Imbraca tot tortul cu crema.

5. Pentru a face trufele, foloseste o lingurita pentru a lua din crema intarita de la frigider. Pune bilutele in cacao, ruleaza-te bine, apoi adauga-le deasupra tortului.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Incredibil, în ce stare se afla Emi Pian cu puţin timp înainte să moară! Ce a postat pe facebook?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri