Daca ti-e pofta de sarmale in perioada postului, incearca aceasta reteta delicioasa.
Ingrediente
40 de foi de varza
2 cani de orez
5 linguri de miez de nuca macinat
4 cepe
3 morcovi
2 teline
300ml suc de rosii
o legatura verdeata
2 foi de dafin
1
3-4 linguri ulei
1 lingurita de sare
Mod de preparare
Orezul se spala bine. Morcovii si telina se curata, se spala si se dau pe razatoare. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit. Se adauga morcovii, telina si se mai lasa doua minute.
Se ia vasul de pe foc si se adauga orezul, miezul de nuca, verdeata tocata si sare. Se amesteca bine.
Foile de varza se oparesc si se scurg. Se umple fiecare foare cu compozitia. Se aseaza in cratita. Se toarna deasupra apa clocotita, apoi cimbru si foaia de dafin. Se fierb pe aragaz 20 de minute cu capacul pus. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa un sfert de ora.
Sursa
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro