Invata sa faci porc pe plita incinsa! Uite ca este de usor!


Aceasta este reteta perfecta pentru weekend. Uite cum se prepara porcul pe plita incinsa.

 

Ingrediente:
300 gr carne de porc,
2 ardei,
1 morcov,
3 linguri pasta de rosii,
3 linguri sos de soia,
1 lingura otet de orez,
1/3 lingurita sare,
3 linguri ulei,
½ lingurita pudra de usturoi,
piper.
Mod de preparare:
Se spala carnea in mai multe ape, apoi se aseaza pe un prosop de bucatarie, pentru a fi absorbita apa in exces si se taie in fasii subtiri, astfel va fi patrunsa mai repede.
Asezonam bucatile de carne cu piper, sare , pudra de usturoi si 1 lingura de ulei. Se amesteca bine, astfel incat condimentele sa ajunga pe fiecare bucata in parte, apoi se lasa la rece pentru cateva ore.
Se incinge uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie suficient de incapatoare si se frige carnea la foc iute pana cand ramane uscata si, deasupra, incepe sa se rumeneasca usor. Odata ajunsa la textura potrivita, cu ajutorul unei spatule cu sita, carnea se ia din wok si, in uleiul ramas, se vor cali ardeiul si morcovul, taiate de marime medie.
Calim legumele la foc iute, pentru 4-5 minute, astfel incat sa se inmoaie usor la suprafata, dar in interior sa se pastreze crocante. Cand acestea sunt gata, se adauga carnea fripta si se amesteca .
Sosul de soia se amesteca cu pasta de rosii si cu otetul de orez si se toarna peste amestecul de carne si legume.
Amestecand din cand in cand, se mai lasa pe foc doar 3 minute.
Se serveste cald, cu orez simplu sau cu orez cu ou.
Un preparat usor de pregatit si intr-un timp relativ scurt, care va va potoli pofta de mancare asiatica.
Sursa

Ingrediente:

300 gr carne de porc,
2 ardei,
1 morcov,
3 linguri pasta de rosii,
3 linguri sos de soia,
1 lingura otet de orez,
1/3 lingurita sare,
3 linguri ulei,
½ lingurita pudra de usturoi,
piper.


Mod de preparare:

Se spala carnea in mai multe ape, apoi se aseaza pe un prosop de bucatarie, pentru a fi absorbita apa in exces si se taie in fasii subtiri, astfel va fi patrunsa mai repede.

Asezonam bucatile de carne cu piper, sare , pudra de usturoi si 1 lingura de ulei. Se amesteca bine, astfel incat condimentele sa ajunga pe fiecare bucata in parte, apoi se lasa la rece pentru cateva ore.

Se incinge uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie suficient de incapatoare si se frige carnea la foc iute pana cand ramane uscata si, deasupra, incepe sa se rumeneasca usor. Odata ajunsa la textura potrivita, cu ajutorul unei spatule cu sita, carnea se ia din wok si, in uleiul ramas, se vor cali ardeiul si morcovul, taiate de marime medie.

Calim legumele la foc iute, pentru 4-5 minute, astfel incat sa se inmoaie usor la suprafata, dar in interior sa se pastreze crocante. Cand acestea sunt gata, se adauga carnea fripta si se amesteca .

Sosul de soia se amesteca cu pasta de rosii si cu otetul de orez si se toarna peste amestecul de carne si legume.

Amestecand din cand in cand, se mai lasa pe foc doar 3 minute.

Se serveste cald, cu orez simplu sau cu orez cu ou.

Un preparat usor de pregatit si intr-un timp relativ scurt, care va va potoli pofta de mancare asiatica.

Sursa

 


Citește și:

Epidemiologul Emilian Popovici vine cu anunțul: "Că vor fi 7,000, că vor 8,000..."

Sfatul zilei de astăzi, marți 27 octombrie 2020. Taurii trebuie să aibă răbdare

Carismaticul Mehmet Ozan Dolunay, Cenk, din serialul “Nemilosul Istanbul”, schimbare radicala de look; Fanii au reactionat

Ruby a făcut pasul cel mare? Se pare că vedeta a spus "DA"

Alex Zănoagă a făcut pace cu Jador! Nu mai sunt certați!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Conturarea mandibulei! Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician, explică de ce apelează persoanele la această procedură

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri