Invata sa faci o delicioasa paine cu dovleac! Nu ai mancat nimic mai bun!


Daca nu ai incercat pana acum painea cu dovleac, iti recomandam o reteta delicioasa.

 

Ingrediente:
1 1/2 cana faina (200g)
1/2 lingurita de sare
1 cana de zahar (200 g)
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 cana piure de dovleac
1/2 ceasca cu ulei de masline (120 ml)
2 oua batute
1/4 cana cu apa
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cu scortisoara
1/2 lingurita ienibahar
1/2 ceasca cu nuci tocate
*Pentru a face piure de dovleac se taie un dovleac în jumatate si se curata de seminte, se întinde cu fata în jos pe o foaie de copt. Se coace la 180°  pana se înmoaie, aproximativ 45 min pana la o ora. Dupa ce se raceste, scoateti pulpa. Ceea ce ramane se baga la congelator pentru urmatoarea paine ;). In cazul în care aveti bucati dintr-un dovleac le puteti fierbe pana cand se inmoaie apoi il curatati de coaja.
Incalziti cuptorul la 180 ° C. Amestecati impreuna cu faina, sarea, zaharul şi bicarbonatul de sodiu.
Dovleacul se amesteca cu uleiul, oua, 1/4 cana de apa şi condimentele, apoi se combina cu ingredientele uscate. Se adauga si nucile.
Se toarna amestecul intr-o tava de paine. Coaceti 50-60 minute, pana cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Sursa

Ingrediente:

1 1/2 cana faina (200g)
1/2 lingurita de sare
1 cana de zahar (200 g)
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 cana piure de dovleac
1/2 ceasca cu ulei de masline (120 ml)
2 oua batute
1/4 cana cu apa
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cu scortisoara
1/2 lingurita ienibahar
1/2 ceasca cu nuci tocate

*Pentru a face piure de dovleac se taie un dovleac în jumatate si se curata de seminte, se întinde cu fata în jos pe o foaie de copt. Se coace la 180°  pana se înmoaie, aproximativ 45 min pana la o ora. Dupa ce se raceste, scoateti pulpa. Ceea ce ramane se baga la congelator pentru urmatoarea paine ;). In cazul în care aveti bucati dintr-un dovleac le puteti fierbe pana cand se inmoaie apoi il curatati de coaja.
Incalziti cuptorul la 180 ° C. Amestecati impreuna cu faina, sarea, zaharul şi bicarbonatul de sodiu.Dovleacul se amesteca cu uleiul, oua, 1/4 cana de apa şi condimentele, apoi se combina cu ingredientele uscate. Se adauga si nucile.

Se toarna amestecul intr-o tava de paine. Coaceti 50-60 minute, pana cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Pacienții COVID, tratați pe holuri la Institutul "Matei Balș" din București!

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Bianca de la "Puterea Dragostei", în doliu! Pe cine a pierdut fosta concurentă?!

Sfatul zilei de astăzi, joi 26 noiembrie 2020. Peștii își deschid inima

Profesorul Alexandru Rafila solicită redeschiderea școlilor pentru clasele primare: „Nu putem ține un copil în fața unui ecran”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic joi, 26 noiembrie 2020. Nativii zodiei Balanță sunt într-o etapă foarte bună a vieții lor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri