Invata sa faci clatite de post! Sunt delicioase si sunt gata imediat!

Invata sa faci clatite de post! Sunt delicioase si sunt gata imediat!
Invata sa faci clatite de post! Sunt delicioase si sunt gata imediat!

Afla cum se prepara clatitele de post. Un desert delicios si usor de gatit.

 

Ingrediente:
2 cani de faina de grâu integrala
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de sare de mare
1 lingura de condiment pentru placinta de dovleac
2 linguri faina de in
6 linguri de apa
2 cani de lapte vegetal 1 cana de dovleac (din conserva sau pasat)
5 linguri de sirop de artar
1 lingurita de extract de vanilie
Instructiuni:
1)Se preincalzeste o tigaie care nu lipeste sau o forma de prajit la foc potrivit spre mare.
2)Se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si condimentul pentru placinta de dovleac intr-un bol mare. Se lasa deoparte.
3) Intr-un bol separat, se amesteca inlocuitorii de oua, laptele vegetal, dovleacul, siropul de artar si extractul de vanilie.
4)Se combina apoi ingredientele lichide cu cele uscate si se amesteca astfel incât sa se omogenizeze bine.
Compozitia trebuie sa curga; daca pare prea groasa, se mai adauga lapte vegetal.
5)Se foloseste o masura pentru masurarea si turnarea cantitatilor de compozitie pe suprafata incinsa. Se lasa sa se coaca pâna când apar bule la suprafata, in jur de 2 minute. Se intorc apoi clatitele cu o spatula si se coc si pe cealalta fata, pâna capata o culoare auriu-aramie. Se servesc imediat.
Sursa

Ingrediente:

2 cani de faina de grâu integrala
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de sare de mare
1 lingura de condiment pentru placinta de dovleac
2 linguri faina de in
6 linguri de apa
2 cani de lapte vegetal 1 cana de dovleac (din conserva sau pasat)
5 linguri de sirop de artar
1 lingurita de extract de vanilie

Instructiuni:

1)Se preincalzeste o tigaie

care nu lipeste sau o forma de prajit la foc potrivit spre mare. 

2)Se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si condimentul pentru placinta de dovleac intr-un bol mare. Se lasa deoparte. 

3) Intr-un bol separat, se amesteca inlocuitorii de oua, laptele vegetal, dovleacul, siropul de artar si extractul de vanilie. 

4)Se combina apoi ingredientele lichide cu cele uscate si se amesteca astfel incât sa se omogenizeze bine.
Compozitia trebuie sa curga; daca pare prea groasa, se mai adauga lapte vegetal. 

5)Se foloseste o masura pentru masurarea si turnarea cantitatilor de compozitie pe suprafata incinsa. Se lasa sa se coaca pâna când apar bule la suprafata, in jur de 2 minute. Se intorc apoi clatitele cu o spatula si se coc si pe cealalta fata, pâna capata o culoare auriu-aramie. Se servesc imediat. 

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Oana Roman, lecție primită de la Mioara Roman: „Oamenii din ziua de astăzi nu își mai educă într-un fel copiii.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies