Ingredientul secret care se pune în sarmale. Ce trebuie să pui pe fundul cratiței


Iată cum poți pregăti cele mai bune sarmale. Care este ingredientul secret pe care nu trebuie să îl uiți niciodată.


In articol:

Sarmalele reprezintă felul de mâncare preferat al multor români, fie că este vorba de sarmale în foi de viță sau de varză.

Fiecare gospodină are trucurile sale atunci când vine vorba despre pregătirea sarmalelor. Iată care este ingredientul secret care le va face super delicioase.

În România, cele mai cunoscute sunt sarmalele cu carne tocată de porc sau în combinație cu carnea tocată de vită. Alte familii preferă sarmalele din carne de pui ori de curcan. Rețetele sunt în mare parte asemănătoare, dar fiecare ar trebui să conțină un ingredient pentru a le oferi un gust extrem de bine.

Reteta sarmale in varza dulce

Reteta sarmale in varza dulce

[Sursa foto: Shutterstock]

Ei bine, de fiecare dată când pregătești sarmale, nu uita să adaugi în cratiță și o bucată de slănină.

Aceasta poate fi înlocuită cu kaiser, cârnați, costiță sau ciolan afumat, după preferința fiecăruia.

Reteta de sarmale

Reteta de sarmale ca la mama acasa

[Sursa foto: Pexels]

Citeste si: Ce truc folosesc gospodinele pentru chiftele. Care este ingredientul secret?

Printre rândurile de sarmale, adaugă din loc în loc câte o bucățică de slănină. Aceasta va face mai fragede sarmalele. Pe fundul cratiței, pentru un gust bun, se adaugă pe lângă slănină câteva rămurele de cimbru uscat, un strat de varză acră tocată și o ceapă tocată.

De asemenea, lasă întotdeauna sarmalele să fiarbă la foc mic, iar dacă alegi să le pregătești la cuptor, nu le pune la o temperatură înaltă.

Citeste si: Cât orez trebuie să pui, de fapt, la sarmale. Cantitatea ideală

Ce se pune in sarmale

Ce se pune in sarmale pentru un gust desavarsit

[Sursa foto: PixaBay]

150-200 de grame de cârnaţi afumați sau piept de porc afumat (sau orice afumătură) sunt suficiente pentru a da un gust desăvârșit sarmalelor.

Ce condimente se adaugă în sarmale

Pentru a pregăti cele mai bune sarmale, trebuie să ții cont de câteva sfaturi. În primul rând, alege cu grijă foile de varză pe care le vei folosi. Varza nu trebuie să fie nici prea acră, dar nici prea sărată, așa că ai grijă să o speli bine înainte. După acest moment, folosește cu grijă condimentele potrivită pentru cel mai bun gust. Printre condimentele folosite la sarmale sunt ceapă, boia, piper, sare, mărar, cimbru, busuioc și coriandru.

După ce legumele (ceapă, morcov, ardei) s-au călit, se adaugă carnea și orezul, spălat și bine stors. Foile de varză murată sau de viță de vie se vor umple cu acest amestec.

Ce se pune in sarmale

Ce se pune in sarmale pentru un gust bun

[Sursa foto: Shutterstock]


Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei de luni, 26 septembrie. O zodie va avea parte de o surpriză la locul de muncă

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Zodiac 26 septembrie 2022. Află ce zodie este mai bine ca niciodată

Zodiac chinezesc 26 septembrie 2022. Află ce zodie nu are deloc încredere în ea

Minodora, îngenuncheată de durere după moartea mamei sale „A fost bolnavă, nu a mai rezistat”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti
Rinoplastia, între urgență medicală și înfrumusețare! "Rinoplastia este intervenția cu cea mai mare rata de reintervenție."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri