Incepe Postul Craciunului! Iata cele mai bune sarmale de post


Stiai ca in zilele de post, poti adauga in compozitia de sarmale linte, branza tofu, sfecla si chiar stafide?

In unele zone de la noi din tara, sarmalele se invelesc in frunze de hrean sau de stevie, pentru ca le confera un gust aparte.

Ingrediente (15 sarmale)


1 varza

100 g ceapa

200 g rosii

200 g orez

1 ardei

2 morcovi

½ radacina de telina

200 ml ulei

250 ml suc de rosii

250 ml bors

sare

piper

Cum se prepara

Oparesti varza in apa fierbinte cu sare. Dupa ce s-a inmuiat putin, alegi foile intregi si le tai nervurile. Toci ceapa si o calesti in ulei pana devine usor sticloasa. Cureti morcovii si telina si le tai fideluta. Le pui peste ceapa impreuna cu orezul, spalat in mai multe ape. Lasi sa fiarba pana se umfla putin orezul, dupa care dai deoparte si tii la racorit.

Oparesti rosiile, le descojesti si le toci. Pui ardeiul tocat si rosiile in umplutura si asezonezi cu sare si piper dupa gust. Umpli foile de varza si le impaturesti. Asezi sarmalele intr-o cratita si torni sucul de rosii si borsul. Dai vasul la cuptor pana scade sosul.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Fashion

Idei cu stil, cu Elena, câştigătoarea de la "Bravo, ai stil!"! Cum alegem pălăria potrivită?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri