“Banana bread” este foarte populara printre americani si toate gospodinele stiu sa faca acest preparat. Incearca si tu!
Ingrediente:
400 g faina
Sare
5 g bicarbonat de sodiu
5 banane decojite
65 g de unt topit
2 oua
150 g zahar brun
Esenta de vanilie
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
100 g nuci maruntite bine
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul.
Unge o tava de copt cu unt.Intr-un bol mare amesteca faina, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Pune bananele intr-un bol, acopera bolul cu folie de plastic si fa cateva gauri in folie pentru ventilatie. Pune bolul in cuptorul cu microunde si lasa bananele sa se inmoaie. Dupa aproximativ 5 minute acestea ar trebui sa lase un lichid.
Toarna bananele intr-o sita fina si lasa-le sa se scurga, amestecand ocazional.
Lichidul rezultat de la incalzirea bananelor se fierbe intr-o oala pentru 5 minute.
Pune lichidul peste banana si paseaza totul impreuna.
Adauga apoi untul topit, ouale, zaharul brun si esenta de vanilie.
Adauga mixul de banana peste mixul de faina si amesteca bine.
Poti sa adaugi si nucile si sa amesteci din nou.
Aranjeaza aluatul in tava de copt.
Pune tava in cuptor si lasa aluatul sa se coaca.
Sursa www.browneyedbaker.com