Impresioneaza-ti prietenele sau iubitul cu o reteta de fite! Uite cum pregatesti somon in sos de Campari si fructul pasiunii!


Impresioneaza-ti prietenele sau iubitul cu o reteta de fite! Uite cum pregatesti somon in sos de Campari si fructul pasiunii!

Vrei sa iti impresionezi prietenele sau iubitul cu o reteta delicioasa, dar pe care nu o poate pregati chiar oricine?

Iata ce sugestie iti da Alex Cirtu, fostul concurent din primul sezon de la MasterChef: file de somon in sos de Campari si fructul pasiunii.


INGREDIENTE:

1 file de somon
1 morcov mare
1 conopida
50 g unt
20 ml zeama lamaie lamaie
Ulei de masline
Sare, piper dupa gust

Sosul de Campari

30 ml Campari
2 buc fructul pasiunii
3 lingurite de zahar brun
sucul de la 3 portocale
2 bobite de cardamon
1 anason stelat

MOD DE PREPARARE:

Pentru a

pregati perfect pestele aveti nevoie de o tigaie foarte, foarte incinsa. Explicatia este simpla. Pestele este foarte bogat in proteine si foarte slab in grasimi.  Tot ceea ce inseamna proteina se lipeste. Daca proteinele sunt lasate sa se descompuna, sa denatureze incet, atunci mai mult ca sigur mancarea se va lipi. Cel mai bun exemplu aici este albusul de ou. De aceea trebuie sa avem grija ca tot ceea ce inseamna proteina trebuie sa se gateasca rapid.

Cand aceasta este foarte incinsa, abia atunci punem uleiul in tigaie. Dupa ulei putem adauga imediat si pestele, prima data cu pielea in jos. Il apasam cu o spatula si il lasam pana devine crocanta. Cand pielea acestuia a devenit crocanta adaugam putina putina zeama de lamaie si cu ajutorul unei spatule il intoarcem (atentie! il intoarcem o singura data!) si luam tigaia de pe foc, lasand pestele sa se gateasca in caldura deja acumulata de tigaie.

Pestele se va gati perfect de la caldura tigaii fara ca acesta sa-si schimbe culoarea pastrandu-si foarte clar culoarea naturala. Somonul se consuma mediu spre bine facut.

Sosul de Campari

Punem cei 30 ml de Campari intr-o oala la redus la foc mic si adaugam bobitele de cardamon si anason stelat.
Intre timp stoarcem 3 portocale, strecuram sucul si il adaugam peste Campari.
Taiem 2 buc fructul pasiunii, iar miezul il adaugam la fel, peste Campari.

Adaugam si zaharul brun si lasam sa se reduca.
Sosul se serveste rece.

Tagliatele din morcov la aburi si conopida fiarta

Cu ajutorul unui peeler (dispozitiv de curatat morcovi, cartofi etc) taiem fasiute lungi de morcov. La fieacare 2 taieturi pe o parte rasucim morcovul ca toate fasiutele sa iasa la fel, sau cat de cat identice.
Punem apa la fiert intr-o oala micuta, iar peste aceasta punem o sita, si implicit morcovii in sita. Tagliatelele le pregatim la aburi. Si ca sa maximizam totul, conopida dupa ce-am spalat-o bine, o vom rupe buchetele si o vom adauga in apa care fierbe dedesubt. Nu adaugati conopida inainte ca apa sa dea in clocot. Legumele vor fi gata foarte repede, in special conopida, care n-ar trebui sa dureze mai mult de 5-7 minute. Ele se servesc al dente.
Le asezonam dupa pofta inimii si voila! “IE GATA”

sursa: amretete.ro


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Secrete pentru un COZONAC pufos

Acuzații grave! Cine încearcă să-i fure acum averea lui Petrică Mâțu Stoian

DESCOPERĂ: La ce temperatură se coace cozonacul

CITEȘTE: Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu

CITEȘTE: Cine este și ce vârstă RADU CONSTANTIN, iubitul Otnielei Sandu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Așteptarea a luat sfârșit! “Prizoniera destinului” revine cu noi episoade, în această seară, de la ora 20:00, la Kanal D

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri