Idei de post: Seitanul, carnea vegetarienilor


Seitanul, supranumit si "carnea vegetarienilor", nu are nicio legatura cu carnea, nici in ceea ce priveste aspectul macar. Poate textura e usor asemanatoare, iar multi vegetarieni o prefera.

Seitanul este un amestec de faina bogata in gluten cu apa, din care este indepartat amidonul printr-o spalare sub jetul de apa. In Asia il intalnim in mai toate felurile de preparate; este un substitut pentru aceasta populatie, mult mai usor de procurat si foarte ieftin in comparatie cu carnea.

Se poate prepara din orice fel de faina - alba, integrala sau o combinatie a acestora, dar trebuie sa contina gluten; nu se folosesc variantele fara gluten. Se amesteca cu apa pana cand se obtine un aluat, dupa care este pus sub jet de apa, pana cand lichidul care se scurge din aluat devine, din albicios, transparent. Rezultatul va fi un produs lipicios, dens, care se poate gati in diverse variante: prin fierbere, coacere sau pe gratar.

Sursa: sanatate,bzi.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca Pop, umilită de Ciprian Pian, fostul ei amant! Acesta nu a mai rezistat şi a atacat-o dur!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri