Soția lui Mihai Petre se pricepe foarte bine și la bucătărie, iar recent a pregătit vrăbioară cu legume, servită cu hrișcă.
Elwira Petre se bucură de succes pe plan profesional, dar și pe plan personal, formând o relație cu soțul său, Mihai Petre, alături de care are și două fetițe. În plus, aceasta are și o pasiune și pentru gătit, iar recent a postat pe contul său de Instagram, o rețetă delicioasă și sănătoasă de vrăbioară cu legume, servită pe un pat de... hrișcă!
Hrișcă servită cu vrăbioară și legume, rețeta pregătită de Elwira Petre
Citește și: Anunț important pentru românii cu probleme de sănătate!- stirilekanald.ro
"Oare cât este de populară hrișca în România? Eu o ador de mică. Și mă bucur tare mult că le place și fetelor mele, mai ales ca înlocuitor de orez. Are foarte multe proteine, nu are gluten și este foarte bogată în minerale și vitamine. Plus ca are și index glicemic destul de scăzut. Este foarte ușor s-o prepari, pur și simplu se fierbe în apă sărată timp de 25-30 de minute. Rețeta pe care o pregătesc eu mereu, spre încântarea alor mei.", a fost descrierea Elwirei Petre, la rețeta postată pe pagina sa de Instagram.
Ingrediente
- unt clarifiat
- un morcov
- o mică căpățână de țelină
- niște tulpini de apio
- ceapă roșie
- praz
- o roșie
- o conservă mică de concentrat de roșii
- 3 frunze de dafin+ rozmarin proaspăt+ 2-3 cuișoare+ câteva boabe de piper roșu+ sare+ piper
- vrăbioară, tăiată bucățele
- hrișca fiartă sau piure, pentru servire
Mod de preparare
- "Prima dată călesc în unt clarifiat un morcov, o mică căpățână de țelină, niște tulpini de apio, ceapă roșie, praz, o roșie, împreună cu o conservă mică de concentrat de roșii. Condimentele pe care le folosesc sunt 3 frunze de dafin, rozmarin proaspăt, 2-3 cuișoare, câteva boabe de piper roșu, sare și piper.
- După ce legumele sunt moi, adaug vrăbioară tăiată bucățele și mai las totul la foc mic încă 15 minute.
- Acum urmează partea de slow cooking.
- Trebuie să completați cu apă până ce carnea este complet acoperită, dar să nu umpleți toată oala, nu facem ciorbă.
- Se acoperă cu un capac și se pune la cuptor, la 160-170 de grade, 2-3 ore.
- Carnea se va frăgezi și o veți putea servi cu hrișca fiartă. Sau cu piure, dacă nu v-am convins cât de bună este hrișca.
- Dacă pregătiți rețeta, sper să vă placă! Poftă bună!", a explicat rețeta în descriere, pas cu pas, Elwira Petre, la postarea de pe pagina sa de Instagram.