Gogoși pufoase, făcute cu lingura. Cea mai simplă rețetă


Gogoșile făcute cu lingura reprezintă cea mai simplă rețetă. Nu aveți mare lucru de făcut, dar rezultatul va fi, cu siguranță, unul extrem de apreciat de către cei dragi.


In articol:

Gogoșile reprezintă, fără doar și poate, desertul preferat al copilăriei noastre. Trebuie însă să recunoaștem că gogoși ca cele făcute de bunicile noastre nu mai găsim pe nicăieri. Dacă totuși vreți și dumneavoastră să-i surprindeți pe cei dragi cu un desert atât de celebru, vă propunem o rețetă de gogoși făcute cu lingura. 

Gogoși cu lingura, un desert rapid și delicios

Nu orice gospodină știe să facă gogoși, ca la mama acasă. Deși acestea sunt prăjiturile preferate ale copiilor, rețeta clasică de gogoși presupune frământarea aluatului, ceea ce poate fi dificil, mai ales pentru începătoare. 

Dacă până acum nu v-ați încumetat să faceți gogoși, tocmai de teamă că nu vor ieși pufoase, încercați rețeta de gogoși făcute cu lingura sau gogoși cu iaurt, așa cum mai sunt cunoscute. Cu acestea nu aveți cum să dați greș.

Trebuie doar să amestecați ingredientele și să turnați gogoșile în tigaie cu o lingură. Chiar dacă nu este rețeta originală de gogoși, și cele făcute cu lingura vor ieși pufoase și extrem de bune. 

gogosi cu lingura
Rețeta de gogoși făcute cu lingura este ușoară și poate fi preparată de orice gospodină
Ingredientele de care aveți nevoie pentru gogoși sunt următoarele:

  • 300 g iaurt 
  • două ouă
  • două linguri de zahăr
  • 150 g făină
  • două plicuri de zahăr vanilat 
  • o fiolă cu esență de vanilie
  • un pliculeț de praf copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un praf de sare

Cea mai simplă rețetă de gogoși

Într-un castron mai mare puneți ouăle și zahărul și amestecați-le foarte bine. Trebuie să se topească tot zahărul. Adăugați și esența de vanilie, zahărul vanilat, iaurtul și făina. Aceasta din urmă trebuie cernută înainte și amestecată cu praful de copt. 

Ideal ar fi să folosiți un iaurt cât mai mai gras. Omogenizați toate aceste ingrediente și după aceea puneți și coaja rasă de lămâie. Trebuie să obțineți un aluat moale și cremos. Luați o tigaie și puneți în ea ulei, după care lăsați-l să se încingă foarte bine. 

În momentul în care uleiul este încins, începeți să puneți din aluat. Folosiți-vă de o lingură. Ca să evitați să vi se lipească aluatul de lingură, înainte de a pune compoziția în tigaie, înmuiați lingura în uleiul încins. 

Lăsați gogoșile să se rumenească pe ambele părți și după aceea scoateți-le pe o farfurie pe care ați pus un șervețel de hârtie. Acesta va absorbi excesul de ulei din gogoși. 

gogosi cu lingura
Gogoșile făcute cu lingura sunt foarte pufoase și pot fi servite și cu dulceață sau cu ciocolată
După ce ați prăjit toate gogoșile, le puteți pudra cu zahăr din belșug. Sunt bune atât calde, cât și după ce s-au răcit. 


Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei de astăzi, duminică 29 noiembrie 2020. Fecioarele iau o decizie radicală

Bombă în showbiz! Cu cine se iubește, de fapt, Lidia Buble

Cum să faci acasă cozonacul Rosenkrantz. Puține gospodine se încumetă

Prima reacție a Biancăi Comănici, după ce Livian a anunțat că s-a despărțit de Florentina: „Puțină atenție nu îmi oferă”

Livian de la Puterea dragostei s-a despărțit de Florentina Neagu: „Relația a ajuns într-un punct mort”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bogdan Mocanu, atingeri interzise cu o bombă-sexy super celebră în România! Solistul iubește din nou?!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri