Gogoși de post mănăstireşti. Ce să adaugi pentru a ieși pufoase și aromate

gogosi de post manastiresti
Gogoși de post mănăstirești

Află din rândurile următoare cum poți prepara cele mai gustoase gogoși de post mănăstirești.

Toată lumea adoră gogoșile, indiferent că sunt umplute cu gem, ciocolată sau sunt simple, doar cu puțin zahăr pudră peste. Se știe că măicuțele de la mănăstire sunt adevărate bucătărese, întâmpinând oaspeții cu o mulțime de preparate deosebite.

Descoperă în rândurile de mai jos cum poți să obții un desert minunat de post, dar și trucul prin care gogoșile tale vor fi foarte pufoase.

Rețetă de gogoși mănăstirești

Citește și: Fursecuri cu gem. Cu adevărat fragede!

 gogosi de post
Gogoși de post[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gogoși cu glazură de ciocolată. Mult mai bune când sunt făcute în casă!

În special în perioada postului, credincioșii încearcă să gătească tot felul de preparate de post, care să fie delicioase.

Printre acestea se numără și gogoșile mănăstirești, care sunt perfecte în orice moment și pentru orice ocazie. Măicuțele țin post foarte bun, așa că sunt experte în rețete de acest tip. Iată rețeta gogoșilor mănăstirești:

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 1 cub drojdie
  • un praf de sare
  • 150 ml ulei sau unt
  • 250 ml apă minerală
  • 250 g zahăr
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

 reteta gogosi de post manastiresti
Rețetă de gogoși[Sursa foto: freepik]

Primul pas este să amesteci zahărul cu apa minerală. Ulterior, dizolvă drojdia în jumătate de cană cu apă călduță. Următorul pas este să cerni făina într-un bol, păstrând o cană plină pentru mai târziu. Apoi, peste făină trebuie să adaugi amestecul de apă minerală, zahăr și drojdie, iar apoi toată compoziția trebuie amestecată bine. După ce totul s-a omogenizat, adaugă un praf de sare și apoi uleiul.

În cazul în care compoziția obținută este prea lichidă, adaugă puțin câte puțin, făina păstrată la început. Aluatul trebuie lăsat la dospit câteva ore, până ce volumul se dublează. După ce aluatul s-a mărit, este momentul să începi prepararea gogoșilor. Întinde aluatul cu sucitorul pe un blat de lucru și folosește-te de un cuțit sau de un pahar, pentru a obține o formă rotundă. În funcție de preferințe, poți alege dacă gogoșile tale vor avea dimensiuni mai mari sau mai mici.
Următorul pas este să te ocupi de prăjirea gogoșilor. Ai nevoie de o tigaie adâncă, pe care să o umpli cu suficient ulei. Acesta trebuie să ajungă la o temperatură foarte mare, astfel încât să se încingă, pentru a putea așeza compoziția. Atunci când uleiul s-a încins, pune câteva gogoși în tigaie și prăjește-le până ce acestea se ridică la suprafață și capătă o culoare mai rumenită. Pentru a nu avea gogoși uleioase, asigură-te că ai pregătit o tavă sau un castron cu câteva bucăți de hârtie de bucătărie sau șervețele, pentru a absorbi uleiul de pe gogoși.
După ce s-au răcit puțin, adaugă zahăr pudră și bucură-te de gustul incredibil al gogoșilor de post mănăstirești, care cu siguranță îți va aduce aminte de copilărie. Zahărul pudră poate fi înlocuit și cu miere, pentru un plus de savoare și în cazul în care nu mai urmezi postul, îl poți înlocui cu cremă de ciocolată.

Trucul pentru a obține gogoși pufoase de post

reteta gogosi de post
Rețetă de gogoși de post[Sursa foto: freepik]

Citește și: Noi detalii despre starea de sănătate a lui Horia Moculescu: Acesta este intubat și se află la ATI- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru românii care vor credite!- stirilekanald.ro

Nu degeaba se spune că la mănăstiri se mănâncă foarte bine, deoarece măicuțele au numeroase trucuri atunci când vine vorba de bucătărie. În cazul gogoșilor de post, este foarte important să nu pui o cantitate mare de zahăr, deoarece acesta va face aluatul să crească mai greu și mai puțin. De asemenea, în momentul prăjirii, zahărul se va ardei, iar gogoșile nu vor mai fi la fel de pufoase. Nu trebuie să te temi că nu vor fi dulci, deoarece zahărul pudră de la final le va îndulci cu siguranță. Momentul prăjirii este și el foarte important. Pentru un plus de savoare, poți adăuga la final și scorțișoară. Este esențial să adaugi aluatul atunci când uleiul s-a încins, însă focul trebuie să fie mic, pentru ca gogoșile să nu se ardă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Lasagna cu spanac. O alegere sănătoasă și gustoasă, în același timp!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

El știe unde e Dani Mocanu! Ce se întâmplă acum cu artistul și evenimentele la care urma să cânte, în timp ce poliția îl caută în toată România

Mariana Moculescu dezvăluie ADEVĂRUL din spatele refuzului de a-l vizita pe Horia Moculescu la spital: "Nu aș merge la el pentru că ...". A scos la iveală acum un DETALIU NEAȘTEPTAT despre fostul soț. Mulți nu înțeleg de ce nu a recunoscut până acum

VIDEO Ultimele imagini cu Ștefania Szabo în viață, doctorița moartă în Spitalul din Buzău. Scandalul în care a fost implicată înainte să moară

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, incursiune de poveste pe meleaguri transilvănene

Reduceri ULUITOARE de Black Friday!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies