Gogoși de post mănăstireşti. Ce să adaugi pentru a ieși pufoase și aromate

gogosi de post manastiresti
Gogoși de post mănăstirești

Află din rândurile următoare cum poți prepara cele mai gustoase gogoși de post mănăstirești.

Toată lumea adoră gogoșile, indiferent că sunt umplute cu gem, ciocolată sau sunt simple, doar cu puțin zahăr pudră peste. Se știe că măicuțele de la mănăstire sunt adevărate bucătărese, întâmpinând oaspeții cu o mulțime de preparate deosebite.

Descoperă în rândurile de mai jos cum poți să obții un desert minunat de post, dar și trucul prin care gogoșile tale vor fi foarte pufoase.

Rețetă de gogoși mănăstirești

Citește și: Fursecuri cu gem. Cu adevărat fragede!

 gogosi de post
Gogoși de post[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gogoși cu glazură de ciocolată. Mult mai bune când sunt făcute în casă!

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

În special în perioada postului, credincioșii încearcă să gătească tot felul de preparate de post, care să fie delicioase. Printre acestea se numără și gogoșile mănăstirești, care sunt perfecte în orice moment și pentru orice ocazie. Măicuțele țin post foarte bun, așa că sunt experte în rețete de acest tip. Iată rețeta gogoșilor mănăstirești:

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 1 cub drojdie
  • un praf de sare
  • 150 ml ulei sau unt
  • 250 ml apă minerală
  • 250 g zahăr
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

 reteta gogosi de post manastiresti
Rețetă de gogoși[Sursa foto: freepik]

Primul pas este să amesteci zahărul cu apa minerală. Ulterior, dizolvă drojdia în jumătate de cană cu apă călduță. Următorul pas este să cerni făina într-un bol, păstrând o cană plină pentru mai târziu. Apoi, peste făină trebuie să adaugi amestecul de apă minerală, zahăr și drojdie, iar apoi toată compoziția trebuie amestecată bine. După ce totul s-a omogenizat, adaugă un praf de sare și apoi uleiul.

În cazul în care compoziția obținută este prea lichidă, adaugă puțin câte puțin, făina păstrată la început. Aluatul trebuie lăsat la dospit câteva ore, până ce volumul se dublează. După ce aluatul s-a mărit, este momentul să începi prepararea gogoșilor. Întinde aluatul cu sucitorul pe un blat de lucru și folosește-te de un cuțit sau de un pahar, pentru a obține o formă rotundă. În funcție de preferințe, poți alege dacă gogoșile tale vor avea dimensiuni mai mari sau mai mici.
Următorul pas este să te ocupi de prăjirea gogoșilor. Ai nevoie de o tigaie adâncă, pe care să o umpli cu suficient ulei. Acesta trebuie să ajungă la o temperatură foarte mare, astfel încât să se încingă, pentru a putea așeza compoziția. Atunci când uleiul s-a încins, pune câteva gogoși în tigaie și prăjește-le până ce acestea se ridică la suprafață și capătă o culoare mai rumenită. Pentru a nu avea gogoși uleioase, asigură-te că ai pregătit o tavă sau un castron cu câteva bucăți de hârtie de bucătărie sau șervețele, pentru a absorbi uleiul de pe gogoși.
După ce s-au răcit puțin, adaugă zahăr pudră și bucură-te de gustul incredibil al gogoșilor de post mănăstirești, care cu siguranță îți va aduce aminte de copilărie. Zahărul pudră poate fi înlocuit și cu miere, pentru un plus de savoare și în cazul în care nu mai urmezi postul, îl poți înlocui cu cremă de ciocolată.

Trucul pentru a obține gogoși pufoase de post

reteta gogosi de post
Rețetă de gogoși de post[Sursa foto: freepik]

Citește și: Răsturnare de situație în „Casa iubirii”! Andreea Mantea face un anunț la care nimeni nu se aștepta: „Fiecare dintre voi va trebui...”. Nu ratați o nouă ediție incendiară de joi, 12 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Armando și Mihai au murit în accidentul de la Ploiești. Viteza i-a băgat în mormânt- stirilekanald.ro

Nu degeaba se spune că la mănăstiri se mănâncă foarte bine, deoarece măicuțele au numeroase trucuri atunci când vine vorba de bucătărie. În cazul gogoșilor de post, este foarte important să nu pui o cantitate mare de zahăr, deoarece acesta va face aluatul să crească mai greu și mai puțin. De asemenea, în momentul prăjirii, zahărul se va ardei, iar gogoșile nu vor mai fi la fel de pufoase. Nu trebuie să te temi că nu vor fi dulci, deoarece zahărul pudră de la final le va îndulci cu siguranță. Momentul prăjirii este și el foarte important. Pentru un plus de savoare, poți adăuga la final și scorțișoară. Este esențial să adaugi aluatul atunci când uleiul s-a încins, însă focul trebuie să fie mic, pentru ca gogoșile să nu se ardă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Lasagna cu spanac. O alegere sănătoasă și gustoasă, în același timp!

Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!

Doliu uriaș la Universitatea Cluj! Antrenorul a fost lovit mortal de o mașină, după ce a traversat printr-un loc nepermis: „Cu durere în suflet, ne luăm rămas bun”

Cristina Cioran va deveni mamă pentru a doua oară la 47 de ani: ”Am crezut că intru la menopauza”

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. A scris chiar în testament: „Va fi incinerat...”

Daniel și Julia s-au împăcat, după ce aceasta l-a îmbrățișat pe Dorobanțu. Ce i-a promis concurenta de la „Casa iubirii” lui Daniel

VIDEO Petre a ars de viu în camionul pe care îl conducea. Șoferul de 49 de ani era din Gorj, dar s-a stins într-un mod cumplit în Italia


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies