Gogosari in otet, o reteta fara fierbere si fara conservant


De pe rafturile camarei tale nu pot lipsi borcanele cu gogosari in otet, mai ales ca reteta pe care o propunem nu necesita fierbere si nici utilizarea de conservant.

Ingrediente
5 kg de gogosari
500 ml otet de vin de 9 grade
500 grame de zahar
100 grame de sare pentru muraturi
un manunchi de frunze de telina
o lingura de boabe de piper
o lingura de boabe de mustar
trei- patru bucati de hrean

Mod de preparare
1. Spalam foarte bine gogosarii, ii lasam sa se scurga si cand sunt uscati ii taiem in patru si le scoatem cotoarele si semintele dupa care ii punem intr-un lighenas sau o craticioara incapatoare.

2. Combinam, intr-o craticioara, otetul cu zaharul si sarea, amesecam bine pana cand acestea se topesc si se formeaza o solutie. Atentie!: este important sa folosim otet din vin de 9 grade pentru a putea conserva cu succes gogosarii! De asemenea folositi doar sare mare, grunjoasa, speciala pentru muraturi!

Citeste reteta completa pe sanatate.bzi.ro.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ramona și Gabriel, ipostaze romantice în afara emisiunii! Să fie oare cel mai nou cuplu?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri