Gogonele murate - metoda simpla! Iata o reteta traditionala, din strabuni


Luna septembrie este ideala pentru a pune la murat gogonelele. Gustul sarat si chiar usor picant este ideal pentru fripturile din sezonul rece.

Ingrediente:

● 1 kilogram de gogonele,

● 1 lingura de sare mare pentru muraturi,

● 550 de mililitri de apa,

● boabe de mustar,

● boabe de piper,

● 3-4 frunze de visin,

● marar,

● 1 hrean,

● 2 frunze de dafin,

● frunze de telina,

● 1 ardei iute,

● cimbru.

Mod de preparare:

Se pun frunzele de telina, cimbrul, o frunza de dafin, doua frunze de visin, marar, 2-3 bucati de hrean curatat. Apoi, se adauga gogonele si ardeiul iute. Deasupra, se pun frunzele de visin, inca o frunza de dafin si cateva bucati de hrean.

Se pune apa la fiert cu boabe de mustar si de piper, plus o lingura de sare. Cand a dat apa in clocot, se ia de pe foc si se pune peste gogonele, lasandu-se in jur de 20 de minute. Dupa ce intra apa in ele, se toarna si restul de apa. Borcanele pentru gogonelele murate se sigileaza si se depoziteaza intr-o camara intunecoasa si racoroasa.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Sanatate

Alimente care te ajută să scapi de anxietate în izolare! 

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri