Daca vrei sa prepari o mamaliga deosebita, incearca aceasta reteta delicioasa.
malai – 0,250 kg
lapte de cocos – 400 g
apa – 600 ml
unt – 80 g
coriandru proaspat – 10 g
ghimbir proaspat – 5g
usturoi – 5 g
lime – 1 buc.
sos de soia – 100 ml
seminte de susan – 30 g
ulei de susan – 30 ml
sare – 2 g
zahar – 10 g
piper – 1 g
Ghimbirul, usturoiul, coriandrul si coaja de lime (doar partea verde) se mixeaza in blender.
Mamaliga se face prin fierberea malaiului in apa cu lapte de cocos, unt, sare, piper, si zahar timp de 20 de minute. Când este gata, se incorporeaza amestecul realizat in prima etapa, adaugându-se sosul de soia, uleiul si semintele de susan.
Sursa
malai – 0,250 kg
lapte de cocos – 400 g
apa – 600 ml
unt – 80 g
coriandru proaspat – 10 g
ghimbir proaspat – 5g
usturoi – 5 g
lime – 1 buc.
sos de soia – 100 ml
seminte de susan – 30 g
ulei de susan – 30 ml
sare – 2 g
zahar – 10 g
piper – 1 g
Ghimbirul, usturoiul, coriandrul si coaja de lime (doar partea verde) se mixeaza in blender. Mamaliga se face prin fierberea malaiului in apa cu lapte de cocos, unt, sare, piper, si zahar timp de 20 de minute.
Când este gata, se incorporeaza amestecul realizat in prima etapa, adaugându-se sosul de soia, uleiul si semintele de susan.
Sursa