Felix Stroe, senator PSD de Constanța, propune amendă de 300 de euro pentru cei care nu merg la vot


Senator PSD de Constanța, Felix Stroe, vrea să propună obligativitatea votului dar și sancțiuni pentru politicienii care fac promisiuni false.


In articol:

La inaugurarea sediului destinat activității legislative din acest mandat, Felix Stroe, senator PSD Constanța, propune ca toți cei care nu merg la vot să primească o amendă de 300 de euro și politicienii care fac promisiuni false să fie sancționați.

Felix Stroe, propune amenzi pentru cei care nu merg la vot și sancțiuni pentru politicieni

Felix Stroe propune amenzi usturătoare pentru cetățenii care au drept de vot, însă nu și-l exercită, dar și pentru politicienii care fac promisiuni false în campaniile electorale.

Citeste si: Când vom scăpa de COVID-19?! Ce spun specialiștii?

felix stroe propuneri psd
Felix Stroe propune sancțiuni pentru politicienii care promit lucruri neadevărate în campaniile electorale[Sursa foto: Facebook Felix Stroe]

Mi se pare foarte corect, de asemenea, ca cetățeanul să vină la vot. Sunt țări care sancționează absenteismul la vot. Vă dau exemplu – Grecia – 100 de euro dacă nu merg oamenii la vot. Vrem să determinăm cetățenii să își recapete încrederea în democrație. Democrația nu se poate fără pluripartidism. Alegerile ca să fie legitime trebuie să fie un număr cât mai mare cel mai mare la vot.

Vom propune, noi parlamentarii constănțeni vom avea mai multe inițiative – în domeniul sănătății, cu politicienii care nu își onorează promisiunile și, personal, lucrez la această propunere ca cei care nu se prezintă la vot, fără motive întemeiate, să fie sancționați. Se tipăresc voturi, se mobilizează personal. Vom propune amendă pentru cei care nu merg la vot. Dacă lumea e aptă, trebuie să meargă la vot. 300 de euro amendă, de exemplu”, a declarat Felix Stroe.

Citeste si: COVID-19 Ungaria: Se prelungește starea de urgență

senator psd felix stroe
Felix Stroe propune amenzi și sancțiuni pentru cei care nu merg la vot, dar și pentru politicienii care fac campanii false[Sursa foto: Facebook Felix Stroe]

„Lucrăm la o inițiativă legislativă care sperăm să aibă acceptul unei cât mai mari majorități din Parlament, după modelul unor democrații europene. Aleșii locali, respectiv comunali, județeni, sau parlamentarii, să poată fi trași la răspundere, în cazul în care promit ceva în campanie electorală și nu își onorează promisiunile. Cred că este normal ca respectul față de electorat, respectul elementar este să îți onorezi promisiunile electorale. Așa cum și în alte țări, puține, dar de ce să nu fim cu un pas înainte, cei care promit și ajunge omul primar sau parlamentar și nu își onorează promisiunile, să fie trași la răspundere, măcar contravențional. Se practică în Islanda, de exemplu”, a mai spus senatorul PSD.


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 Marea Britanie: Noi restricții din cauza virusului SARS-CoV-2

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

Ce va fi interzis pentru români pe 1 martie? Anunț de ultimă oră!

Ce pastile nu trebuie să luați înainte de vaccinul anti COVID-19! Care pot fi efectele?

COVID-19 România: Revenim la carantina zonală sau regională? Ce spune Raed Arafat?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CALCULEAZĂ: Numarul destinului. Cifra destinului in numerologie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri