Ce va fi interzis pentru români pe 1 martie? Anunț de ultimă oră!


Milioane de români vor fi supuși unor noi restricții pe 1 martie. Anunțul de ultimă oră pentru începutul primăverii.


In articol:

Vești proaste vin pentru români la început de primăvară. Potrivit Ministerului Educației și Sănătății, în școli va fi interzis schimbul de obiecte, deci elevii nu își vor putea dărui simbolul primăverii, mărțișorul, așa cum o făceau în ceilalți ani. Acest lucru este interzis în contextul pandemiei de coronavirus, urmărindu-se înlăturarea riscului de răspândire a virusului în școli.

„În anii trecuţi ofeream chiar două la fiecare fată, erau 20 de mărtişoare pentru toate fetele, pentru nişte fete erau nişte mărtişoare speciale, pentru altele unele normale. Făceam chiar concursuri cine primeşte mai multe mărtişoare, fetele aşa făceau”, a povesit un elev pentru Pro Tv.

Ordinul emis de cele două Ministere prevede că „este interzis schimbul de obiecte personale”, iar mărţişoarele, florile şi alte atenţii oferite de 1 şi 8 martie se află printre ele.

Citeste si: COVID-19 România: Revenim la carantina zonală sau regională? Ce spune Raed Arafat?

Sorin Ion, secretar de stat, susține că pe primul loc este siguranța în acest an.

„Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul 1 este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mână sau dezinfectează-l înainte”, a spus acesta.

în școli va fi interzis schimbul de obiecte

„Nu sunt de acord cu oferirea de mărtişoare. Am putea să trecem peste. Din motive de siguranţă? Da, din motive de siguranţă, nu este indicat”, a mai dăugat secretarul de stat în Ministerul Educației.

Ce alternative vor avea elevii?

Profesorii îi vor încuraja pe elevi să creeze mărțișoare, însă acestea vor fi luate de fiecare în parte acasă și nu vor fi dăruite între aceștia.

„Ei vor crea mărtişoare, colegele cu copiii, nu îşi schimba între ei, le duc acasă, le ţin ca şi amintire. Nu se pune problema oferirii de flori”, a spus Neamțu Letiția, director de școală.

Citeste si: Se impune lockdown după redeschiderea școlilor! Unde s-a luat această decizie?

Pe lângă profesori și elevi, comercianții vor fi cei mai afectați. Unii dintre ei au renunțat deja la afacere, iar alții încă mai speră să se încheie această perioadă dificilă, în prezent având magazinele goale. Pentru comercianţi, elevii și mai ales, părinţii lor, erau principalii clienţi.

 


Abonează-te pe

Citește și:

8 DECEMBRIE 2021: Horoscop zilnic miercuri. O zodie nu trebuie să împrumute bani!

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

7 DECEMBRIE 2021: Horoscop zilnic marţi. O zodie are mari cheltuieli!

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

CITEȘTE: Dieta MILITARĂ - avantaje, exemplu de meniu, listă de cumpărături

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Cu ce se curată ARGINTUL acasă. Ce trebuie să folosești pentru această metodă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri