Ce pastile nu trebuie să luați înainte de vaccinul anti COVID-19! Care pot fi efectele?


Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite transmit un avertisment cu privire la medicamentele care trebuie evitate înainte de vaccin.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor avertizează că înainte de a primi serul de imunizare este necesar să respectăm câteva reguli simple. Mulți români au tendința de a apela la analgezice pentru a diminua efectele adverse care pot apărea după administrarea vaccinului.

Directorul Grupului de cercetare a vaccinurilor de la Clinica Mayo din Rochester, dr. Gregory Poland, a explicat că este posibil ca administrarea unui analgezic înainte de imunizare să ducă la o „scădere a răspunsului la anticorpi”

Șansele ca răspunsul imun să fie diminuat nu sunt studiate în profunzime, însă Poland susține că mai bine suportați efectele secundare ale vaccinului decât să riscați o diminuare a efectului.

„După administrarea vaccinului, dacă cineva dezvoltă simptome pe care vrea să le trateze, este bine, dar niciodată înainte”, a spus el.

„Acum, aceasta este chiar o recomandare a Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor”.

Există însă și excepții. Persoanele care iau în mod normal analgezice, precum și cei care suferă de migrene, trebuie să își ia medicamentele. 

e pastile nu trebuie să luați înainte de vaccinul anti COVID-19

„Luați medicamentul, decât să ajungeți la o migrenă puternică și să mergeți la urgență pentru a primi o terapie mult mai puternică sau mai scumpă", a spus Poland.

El a menționat, de asemenea, că efectele secundare ale vaccinului pot fi diferite în funcție de faza în care vă aflați, după a doua doză fiind, de obicei, mai grave.

„Vă spun că după prima doză m-a durut doar puțin brațul. După a doua doză însă, am avut o durere moderată a brațului și am avut patru ore de tremurături, frisoane cu febră.  Am luat un antiinflamator, m-am culcat, m-am trezit a doua zi mult mai bine, iar până după-amiază mi-am revenit total ".

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite avertizează, de asemenea, să nu fie adiministrate antihistaminice înainte de a primi vaccinul COVID-19, „deoarece ar putea masca debutul sau dezvoltarea reacțiilor alergice", a adăugat dr. Gregory Poland, potrivit webmd.com.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

„Degeaba am sănătate dacă nu am familie.” Iris, fiica lui Nosfe, mesaj emoționant, la o lună de la moartea tatălui său

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

„Nu vreau să se înțeleagă greșit.” Cristina Cioran, despre cât de greu i-a fost să își vadă fostul iubit cu altă femeie

„Ne-am cunoscut altfel decât în fața camerei.” Xenia și Bogdan de la Casa Iubirii au o altfel de relație în afara emisiunii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Când se acordă ajutorul de energie și cât va fi. Care sunt pensionarii care beneficiază de acest sprijin
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri