COVID-19 Ungaria: Se prelungește starea de urgență


Din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, Ungaria prelungește starea de urgență cu 90 de zile. Ce au declarat autoritățile?


In articol:

Parlamentul ungar a decis prelungirea stării de urgență cu 90 de zile, în contextul pandemiei de COVID-19. Mai exact, măsurile luate de autorități vor fi valabile până pe 23 mai.

COVID-19 Ungaria: Se prelungește starea de urgență

Guvernul condus de Viktor Orban a anunțat că măsurile excepționale impuse în Ungaria se vor prelungi din cauza numeroaselor cazuri de COVID-19.

Astfel, până în data de 23 mai Ungaria va rămâne în stare de urgență, ca măsură de prevenție împotriva răspândirii virusului.

Citeste si: Dr. Virgil Musta despre vaccinarea anti-COVID-19: „Am avut persoane care aveau boala dovedită..."

Parlamentarul socialist Tamás Harangozó susține că măsura adoptată este doar o diversiune pentru a facilita o serie de dispoziții care ar fi micșorat finanțarea primăriilor conduse de opoziție.

stare de urgenta prelungita ungaria
Ungaria a prelungit starea de urgență cu 90 de zile din cauza virusului SARS-CoV-2[Sursa foto: PixaBay]

Coaliția Democratică critică ideea e folosire a oricărui vaccin împotriva COVID-19, după ce Ungaria a permis folosirea serului rusesc Sputnik V şi a celui chinez Sinopharm.

Citeste si: Carantină obligatorie pentru oricine intră în țară! Unde s-a luat această decizie?

În ceea ce privește campania de vaccinare, din cauza întârierii livrărilor de ser  Pfizer/BioNTech, AstraZeneca şi Moderna, Ungaria a decis achiziționarea a două milioane de doze de vaccin Sputnik V și cinci milioane din serul Sinopharm.

restrictii covid 19 ungaria stare de urgenta
Ungaria a decis prelungirea stării de urgență ca urmare a pandemiei de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

În Ungaria, vaccinarea cu serul Sputnik V a început în data de 12 februarie, iar cea cu serul din China ar începe la mijlocul acestei săptămâni.

Ungaria a vaccinat deja 453.457 de persoane, dintr-o populație care numără circa 10 milioane. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.623 de cazuri de COVID-19, dar și 48 de morți. 

Raed Arafat, despre pandemia de COVID-19 în România

Raed Arafat susține că viața românilor poate reveni la normal foarte curând dacă fiecare cetățean contribuie la limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Dacă mergem bine cu vaccinarea, cred că în vara acestui an către toamnă o să începem să vedem o începere a normalizării vieții noastre. În speranța că nu apare o tulpină care nu răspunde la vaccin”, spune Raed Arafat.

 


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 Franța: Se introduce carantina în weekend pe Coasta de Azur și este interzis consumul de alcool în spații publice

Veste tristă! Ce s-a întâmplat cu marea actriță Carmen Tănase!

Ce trebuie să facem pentru a nu rămâne cu plămânii afectați după infectarea cu SARS-CoV-2?

Când vom scăpa de COVID-19?! Ce spun specialiștii?

Carmen Harra, despre criza economică din România. Ce se va întâmpla în țara noastră?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Concurs

MANGO: Cu ce îl poți mânca?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri