COVID-19 România: Revenim la carantina zonală sau regională? Ce spune Raed Arafat?


Raed Arafat susține că în perioada următoare se poate impune carantina zonală sau regională, în funcție de evoluția pandemiei.


In articol:

Raed Arafat a declarat că situația epidemiologică din țara noastră este una bună la momentul actual, în ciuda faptului că școlile s-au redeschis. De asemenea, șeful DSU este de părere că, pentru a se menține situația sub control, este nevoie de atenția tuturor cetățenilor.

Raed Arafat, despre carantina în România

Raed Arafat susține că se poate reveni la carantina zonală sau regională, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19.

”Există unele schițe care schițează creșteri, dar controlabile. Nu pot să spun că avem creșteri vertiginoase, care să alerteze. Și există alte cifre care arată o staționare, un platou. Așa ca urmărim situația și acolo unde e nevoie s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localități, în Maramureș, în Timișoara, deci am avut mai multe localități care au fost carantinate, dar localități mici, pentru a opri creșterea", a declarat Raed Arafat pentru un post de televiziune.

Citeste si: Carantină obligatorie pentru oricine intră în țară! Unde s-a luat această decizie?

raed arafat carantina
Raed Arafat susține că nu este exclus ca în perioada următoare să se impună carantina locală sau regională[Sursa foto: PixaBay]

”Dacă respectăm regulile mai departe situația este sub control. Rămâne să vedem dacă reușim să menținem acest trend. Nu se pune problema de lockdown, la acest moment, sunt nicio formă, dar de măsuri locale, măsuri zonale, da, dacă ajungem la o situație de creștere semnificativă.”,

a menționat șeful DSU.

Raed Arafat îndeamnă cetățenii să fie precauți în continuare, în ciuda faptului că mulți cred că totul s-a sfârșit în ceea ce privește pandemia de COVID-19.

Citeste si: Mai multe localități din țară au intrat în carantină! Unde s-a luat această decizie?!

”Pregătirea noastră este prin prevenirea de a apărea acest val.

Adică respectarea regulilor, respectarea măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment. Și vedem că e greu, că lumea este clar că s-a săturat. 

carantina zonala raed arafat
Raed Arafat susține că acolo unde se va vedea o creștere alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19, se poate impune carantina zonală[Sursa foto: PixaBay]

În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună, măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat. Noi încercăm să atragem atenția că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou, și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare, până avem un număr adecvat, suficient de oameni vaccinați, așa cum a făcut Israelul. 

Deci, la acest moment, ne pregătim în sensul în care secțiile de Terapie Intensivă să continue să existe pentru a prelua pacienții respectivi. Suntem acum sub vârful de prin noiembrie când aveam peste 1,300 de pacienți în Terapie Intensivă, acum suntem la peste 900. Și aici, totuși, nu este puțin. Este destul de important numărul. Este important să păstrăm presiunea pe sectorul sanitar sub control”, a mai spus Arafat.


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 Ungaria: Se prelungește starea de urgență

Monica Tatoiu, anunț tulburător despre moarte! Care este ultima ei dorință 😔

Se anunță valul trei al pandemiei de Coronavirus! Raed Arafat, declarațiile momentului!

COVID-19 Franța: Se introduce carantina în weekend pe Coasta de Azur și este interzis consumul de alcool în spații publice

Primar din România refuză să își bage localitatea în carantină!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Urina umană, folosită ca îngrășământ în diferite culturi! Care sunt rezultatele experimentului
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri