Fasole bătută ca la Maramureș, preparată de Roxana Blenche! Află secretul unui gust cu adevărat tradițional: "Punem ceapă deasupra, puțin ulei cu boia și este o minunăție de mâncare!”

Fasole bătută ca la Maramureș, preparată de Roxana Blenche! Află secretul unui gust cu adevărat tradițional:
Fasole bătută ca la Maramureș, preparată de Roxana Blenche! Află secretul unui gust cu adevărat tradițional: "Punem ceapă deasupra, puțin ulei cu boia și este o minunăție de mâncare!”

De această dată, bucătarul Roxana Blenche a dezvăluit secretul unei rețete tradiționale de fasole bătută, de post, gătită ca la Maramureș.

Roxana Blenche este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari, de la noi din țară. Aceasta obișnuiește să împărtășească de fiecare dată nenumărate rețete cu urmăritorii săi, de pe rețelele sociale, în special pe TikTok, astfel încât, de această dată, a dezvăluit pas cu pas modul de preparare pentru o fasole bătută ca la Maramureș. În plus, această rețetă este și una de post, ceea ce înseamnă că o puteți prepara fără grijă în Postul Crăciunului.

Veți avea nevoie de aceleași ingrediente ca la rețeta obișnuită, însă modul de preparare va face diferența.

Fasole bătută, preparată de Roxana Blenche

Citește și: Prăjitură cu caramel, piersică și cătină, rețeta pregătită de Roxana Blenche. „Este senzațională această rețetă”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Prăjitură cu foi de miere și scorțișoară, rețeta Roxanei Blenche. “Doamne, ce bună este! Este una dintre prăjiturile mele preferate!”

Ingrediente

  • 500 g fasole
  • Usturoi
  • Sare
  • Ulei de floarea-soarelui
  • Făină
  • Boia dulce
  • Piper negru
  • Ceapă
  • Pastă de tomate
  • Varză murată

Mod de preparare

  1. “Am pus 500 de grame de fasole la hidratat, peste noapte, după care am pus-o la fiert într-o oală cu un cățel de usturoi și sare. După ce a fiert, am scos 70% din apă, afară, iar într-un vas am blendat-o foarte bine.
  2. Am pus 100 de mililitri de ulei de floarea-soarelui, cu 3 linguri de făină, la călit în tigaie.
    Am adăugat și 4 căței de usturoi zdrobiți și am prăjit totul foarte bine. După care am pus o linguriță de boia dulce, piper negru și puțină sare. Adăugăm treptat puțină apă de la fasole, 2 polonice, după care toată compoziția o adăugăm în fasolea blendată. Amestecăm totul foarte, foarte bine.
  3. Între timp, în tigaie punem ulei de floarea-soarelui și ceapă, pentru a o căli cu sare.
    Adăugăm și boia dulce și avem grija să nu o ardem. Mai punem și o linguriță mică de pastă de tomate.
  4. În timp ce fasolea stă la fiert, am luat și varză murată, am condimentat-o cu ulei de floarea-soarelui și boia și am pus-o în bol.
  5. După ce fasolea a stat pe foc și a fiert, undeva la 15 minute, ea este gata pentru a fi servită.
    Punem ceapă deasupra, puțin ulei cu boia și este o minunăție de mâncare!”
    , a explicat Roxana Blenche, într-un filmuleț postat pe pagina sa de TikTok.



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cum pregătește Roxana Blenche coliva? „Un desert foarte bun. Este senzațională!”

Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!

Adevărul despre starea de sănătate a lui Mihai Leu! Situația este mai gravă decât se credea

Nicko McBrain se retrage din turnee după 42 de ani alături de Iron Maiden: ”A fost o călătorie incredibilă!”

Veste bună pentru gospodine! Cine primește coșul de alimente pentru sărbători

Un nou concurent intră în „Casa iubirii”! Aflați cine sunt fetele care i-au atras atenția în episodul de marți, 10 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul ucis de tigru la Pitești


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies