De această dată, bucătarul Roxana Blenche a dezvăluit secretul unei rețete tradiționale de fasole bătută, de post, gătită ca la Maramureș.
Roxana Blenche este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari, de la noi din țară. Aceasta obișnuiește să împărtășească de fiecare dată nenumărate rețete cu urmăritorii săi, de pe rețelele sociale, în special pe TikTok, astfel încât, de această dată, a dezvăluit pas cu pas modul de preparare pentru o fasole bătută ca la Maramureș. În plus, această rețetă este și una de post, ceea ce înseamnă că o puteți prepara fără grijă în Postul Crăciunului.
Fasole bătută, preparată de Roxana Blenche
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
- 500 g fasole
- Usturoi
- Sare
- Ulei de floarea-soarelui
- Făină
- Boia dulce
- Piper negru
- Ceapă
- Pastă de tomate
- Varză murată
Mod de preparare
- “Am pus 500 de grame de fasole la hidratat, peste noapte, după care am pus-o la fiert într-o oală cu un cățel de usturoi și sare. După ce a fiert, am scos 70% din apă, afară, iar într-un vas am blendat-o foarte bine.
- Am pus 100 de mililitri de ulei de floarea-soarelui, cu 3 linguri de făină, la călit în tigaie. Am adăugat și 4 căței de usturoi zdrobiți și am prăjit totul foarte bine. După care am pus o linguriță de boia dulce, piper negru și puțină sare. Adăugăm treptat puțină apă de la fasole, 2 polonice, după care toată compoziția o adăugăm în fasolea blendată. Amestecăm totul foarte, foarte bine.
- Între timp, în tigaie punem ulei de floarea-soarelui și ceapă, pentru a o căli cu sare.
- În timp ce fasolea stă la fiert, am luat și varză murată, am condimentat-o cu ulei de floarea-soarelui și boia și am pus-o în bol.
- După ce fasolea a stat pe foc și a fiert, undeva la 15 minute, ea este gata pentru a fi servită.