Actrita a postat pe blogul ei cum isi face singura laptele de migdale si ce face apoi cu pulpa ramasa.
"Pentru lapte avem nevoie de 200 gr de migdale inmuiate in apa min 8 ore (cel mai bine este sa lasi migdalele de seara pana dimineata). In momentul in care vrei sa pregatesti laptele, scurgi apa in care au stat acestea la inmuiat.
Proportii lapte: - 200 gr migdale hidratate - 1 litru de apa
Se pun in blender cu lama S (sau un blender care sa aiba peste 1000 de rotatii pe minut) si se mizeaza. In functie de puterea blenderului se mixeaza 1 min, max 2. Dupa ce s-au mixat migdalele cu apa si s-au transformat intr-un lichid asemanator laptelui de origine animala, se separa pulpa de zeama. Pentru aceasta avem nevoie de un saculet de filtrat laptele sau de un tifon curat. Se trece zeama si pulpa prin acesta saculet/ tifon si se stoarce cat mai bine acesta pulpa.
Lichidul obtinut este laptele vegetal de migdale. Pulpa ramasa de la lapte nu se arunca. Din ea se pot face bombonele raw vegane sau se poate folosi ca scrub de fata. Este un exfoliant natural, extrem de bun si, astfel, nu mai folosim produse din comert", a scris Laura pe blogul ei.
Actrita a postat pe blogul ei cum isi face singura laptele de migdale si ce face apoi cu pulpa ramasa.
VIDEO Mihaela Rădulescu, un drum plin de obstacole până la căpătâiul mamei sale. Ce s-a întâmplat chiar în ziua în care trupul femeii a fost depus la capelă
Diana Puiu21 decembrie 2025Actualizat: 21 decembrie 2025, 16:45