Esti iubitoare de caini sau de pisici? Ce spune preferinta ta despre personalitate

Esti iubitoare de caini sau de pisici? Ce spune preferinta ta despre personalitate
Esti iubitoare de caini sau de pisici? Ce spune preferinta ta despre personalitate

Preferinţa pentru un anumit animal de companie trădează anumite trăsături de personalitate, spun psihologii. Iubitorii de câini sunt extrovertiţi, iar iubitorii de pisici – introvertiţi.

Despre câini se spune că seamănă cu stăpânii lor şi chiar există experimente care au arătat că oamenii pot intui ce rasă de câini deţine o persoană după trăsăturile acesteia. Se pare însă că asemănările dintre câini şi stăpâni nu sunt doar fizice.

Atât câinii, cât şi pisicile reflectă unele trăsături de personalitate ale stăpânilor. Psihologii Samuel D. Gosling, Carson J. Sandy şi Jeff Potter de la Universitatea din Texas, SUA, au realizat un studiu în acest sens şi au descoperit că preferinţa pentru un animal de companie sau altul trădează un anumit tip de personalitate.

Din cercetarea la care au luat parte 4.565 de persoane reiese că iubitorii de câini sunt extrovertiţi, plăcuţi şi conştiincioşi. De partea cealaltă, iubitorii de pisici sunt introvertiţi şi nevrotici. Persoanele care îndrăgesc atât câinii, cât şi pisicile, precum şi cele care nu şi-au manifestat nicio preferinţă legată de aceste animale de companie au o personalitate similară celei a iubitorilor de câini, potrivit aceluiaşi studiu.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

10 secrete ale femeilor intelepte de langa care barbatii nu pleaca niciodata

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

De ce s-au certat, de fapt, Adda și CRBL: ”M-a durut foarte tare, am suferit mult”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Meserii căutate fără Bac. Ce joburi poți face, în 2024, dacă nu ai luat diploma de Bacalaureat

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies