Esti iubitoare de caini sau de pisici? Ce spune preferinta ta despre personalitate


Preferinţa pentru un anumit animal de companie trădează anumite trăsături de personalitate, spun psihologii. Iubitorii de câini sunt extrovertiţi, iar iubitorii de pisici – introvertiţi.

Despre câini se spune că seamănă cu stăpânii lor şi chiar există experimente care au arătat că oamenii pot intui ce rasă de câini deţine o persoană după trăsăturile acesteia. Se pare însă că asemănările dintre câini şi stăpâni nu sunt doar fizice.

Atât câinii, cât şi pisicile reflectă unele trăsături de personalitate ale stăpânilor. Psihologii Samuel D. Gosling, Carson J. Sandy şi Jeff Potter de la Universitatea din Texas, SUA, au realizat un studiu în acest sens şi au descoperit că preferinţa pentru un animal de companie sau altul trădează un anumit tip de personalitate.

Din cercetarea la care au luat parte 4.565 de persoane reiese că iubitorii de câini sunt extrovertiţi, plăcuţi şi conştiincioşi. De partea cealaltă, iubitorii de pisici sunt introvertiţi şi nevrotici. Persoanele care îndrăgesc atât câinii, cât şi pisicile, precum şi cele care nu şi-au manifestat nicio preferinţă legată de aceste animale de companie au o personalitate similară celei a iubitorilor de câini, potrivit aceluiaşi studiu.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Enrique Iglessias şi-a pierdut tatăl! Bărbatul a murit de coronavirus!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri