Andreea Raicu iti recomanda o reteta delicioasa de risotto. Interesant este ca poti folosi orz in loc de orez.
"Indicatii pentru a gati un risotto delicios cu orz:
N-ai mai gatit niciodata orz? Trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de orz. Pentru risotto, cel mai indicat este orzul decorticat fiindca se gateste mai rapid (40 de minute). Orzul nedecorticat este un tip de orz care necesita un timp dublu de fierbere.
Daca insa vrei sa te bucuri de un orz mai sanatos, cel nedecorticat este solutia. Se lasa la inmuiat peste noapte si se fierbe. Il poti prepara cand ai mai mult timp la dispozitie", scrie pe blogul vedetei de televiziune.
Iata reteta pentru 4 portii:
2 linguri de ulei de masline
1 ceasca de orz
2 tulpini de telina verde
½ ceasca de vin alb sec (sau apa)
sare si piper proaspat
280 grame mazare congelata
½ ceasca de parmezan ras
Preparare:
Incalzeste uleiul de masline si adauga telina verde taiata cubulete impreuna cu orzul. Soteaza-le 5-7 minute, pana cand incep sa se inmoaie. Adauga vinul (sau apa) si mai gateste inca vreo 5 minute pana cand lichidul se evapora.
Pentru un risotto delicios e important sa tii cont de aceste detalii.
Adauga 2 cani de apa si da orzul in fiert. Asezoneaza cu un praf de sare si piper, da focul mic si fierbe inca 10 minute. Abia acum adauga supa de legume si continua sa gatesti, amestecand ocazional, pana cand orzul se inmoaie si devine cremos (10-15 minute).
Poti adauga supa de legume si treptat.
Cate o cana la fiecare 5 minute, dupa ce scade lichidul.
La final, adauga mazarea. Mai gateste risotto-ul inca 5-6 minute, marind putin flacara, pana cand mazarea se dezgheata si se inmoaie. Incorporeaza si parmezanul ras in compozitie. Daca mai e nevoie, asezoneaza din nou cu sare si piper.
Tips: poti adauga si plante aromatice la final, patrunjel, cimbru, busuioc, menta pentru un risotto cu adevarat delicios.
"Indicatii pentru a gati un risotto delicios cu orz:
N-ai mai gatit niciodata orz? Trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de orz. Pentru risotto, cel mai indicat este orzul decorticat fiindca se gateste mai rapid (40 de minute). Orzul nedecorticat este un tip de orz care necesita un timp dublu de fierbere.
Daca insa vrei sa te bucuri de un orz mai sanatos, cel nedecorticat este solutia.
Se lasa la inmuiat peste noapte si se fierbe. Il poti prepara cand ai mai mult timp la dispozitie",
scrie pe blogul vedetei de televiziune. Iata reteta pentru 4 portii:
2 linguri de ulei de masline
1 ceasca de orz
2 tulpini de telina verde
½ ceasca de vin alb sec (sau apa)
sare si piper proaspat
600 ml supa de legume
280 grame mazare congelata
½ ceasca de parmezan ras
Preparare:
Incalzeste uleiul de masline si adauga telina verde taiata cubulete
impreuna cu orzul. Soteaza-le 5-7 minute, pana cand incep sa se inmoaie. Adauga vinul (sau apa) si mai gateste inca vreo 5 minute pana cand lichidul se evapora. Pentru un risotto delicios e important sa tii cont de aceste detalii.
Adauga 2 cani de apa si da orzul in fiert. Asezoneaza cu un praf de sare si piper, da focul mic si fierbe inca 10 minute. Abia acum adauga supa de legume si continua sa gatesti, amestecand ocazional, pana cand orzul se inmoaie si devine cremos (10-15 minute).
Poti adauga supa de legume si treptat. Cate o cana la fiecare 5 minute, dupa ce scade lichidul.
La final, adauga mazarea. Mai gateste risotto-ul inca 5-6 minute, marind putin flacara, pana cand mazarea se dezgheata si se inmoaie. Incorporeaza si parmezanul ras in compozitie. Daca mai e nevoie, asezoneaza din nou cu sare si piper.
Tips: poti adauga si plante aromatice la final, patrunjel, cimbru, busuioc, menta pentru un risotto cu adevarat delicios.
Citește și: Ce se întâmplă cu relația dintre Ahmed și Veronica: „Nu-mi place cum ești”. Aflați ce se va întâmpla între cei doi concurenți din „Casa iubirii”, în ediția de marți, 23 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro
Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro