Esti in criza de timp? Fa cartofi umpluti, la cuptor! O reteta simpla, fara prajeli


Daca esti in criza de timp, dar vrei totusi sa gatesti ceva usor si sanatos, iti recomandam sa incerci cartofii umpluti la cuptor.

 

Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 cartofi mari.
Pentru umplutura:
- branza sarata, de vaci, cascaval,
- feliute de sunca, salam, taiate cuburi,
- ceapa verde, taiata, patrunjel,
- 1 ou fiert, taiat cuburi
- 50 g unt,
- 4 - 5 linguri de smantana,
- sare, piper.
In functie de preferinte si buget, mai puteti adauga ciuperci, bacon, kaizer, piept de pui.
Cartofii spalati se fierb in coaja, 30 min. Ii scoatem, ii lasam la racit si, cu o lingura, ii scobim pe lungime, de miez. Cine doreste, poate curata cartofii de coaja, inainte de a-i da la cuptor. Sau se pot cali legumele si carnea in ulei. Eu am optat pentru o varianta mai dietetica a retetei.
Ii umplem, pe rand, cu cate un pic din fiecare ingredient (branza, 2, 3 cubulete unt, sunca, ceapa taiata rondele, usturoi feliat, carne) condimentam, punem o lingura de smantana deasupra si ii dam la cuptor 30 minute, intr-o tava unsa cu unt. Cu 5 minute inainte de a-i scoate, radem cascaval si asezam o felie de rosie peste fiecare cartof. Ii putem orna si cu rondele de ceapa rosie. Pentru a-i servi, ii punem cu grija pe un platou, presarat cu patrunjel sau pe foi de salata verde.
Sursa: Wowbiz.ro

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 4 cartofi mari.

Pentru umplutura:

- branza sarata, de vaci, cascaval,
- feliute de sunca, salam, taiate cuburi,
- ceapa verde, taiata, patrunjel,
- 1 ou fiert, taiat cuburi
- 50 g unt,
- 4 - 5 linguri de smantana,
- sare, piper.

In functie de preferinte si buget, mai puteti adauga ciuperci, bacon, kaizer, piept de pui.

Cartofii spalati se fierb in coaja, 30 min. Ii scoatem, ii lasam la racit si, cu o lingura, ii scobim pe lungime, de miez. Cine doreste, poate curata cartofii de coaja, inainte de a-i da la cuptor. Sau se pot cali legumele si carnea in ulei. Eu am optat pentru o varianta mai dietetica a retetei.

Ii umplem, pe rand, cu cate un pic din fiecare ingredient (branza, 2, 3 cubulete unt, sunca, ceapa taiata rondele, usturoi feliat, carne) condimentam, punem o lingura de smantana deasupra si ii dam la cuptor 30 minute, intr-o tava unsa cu unt. Cu 5 minute inainte de a-i scoate, radem cascaval si asezam o felie de rosie peste fiecare cartof. Ii putem orna si cu rondele de ceapa rosie. Pentru a-i servi, ii punem cu grija pe un platou, presarat cu patrunjel sau pe foi de salata verde.

Sursa: Wowbiz.ro

 

DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Povestea fetei de la țară cu 10 absolut la Evaluarea Națională. „Tot timpul mi-am dorit să merg la mare, dar dacă nu s-a putut... O să merg într-o bună zi”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri