Ela Crăciun te învaţă cum să scapi de pesticidele de pe fructe şi legume, simplu, acasă


Ela Crăciun vine din nou în ajutor cu sfaturi practice pentru o viaţă sănătoasă, iar, de această dată, ne oferă trei metode prin care putem elimina pesticidele cu care pot fi stropite fructele şi legumele pe care le cumpărăm din comerţ.

Din fericire, metodele abordate de vedetă sunt la îndemâna oricui, reprezentând ingrediente pe care aprope oricine le are în bucătărie: oţet şi bicarbonat de sodiu.

Ela Crăciun prezintă procedurile prin care se elimină chimicalele prin intermediul unei filmări postată pe blogul ei, www.elacraciun.ro. 

“Copiii mei sunt fani ai fructelor si ai legumelor. Minim două mese de legume şi fructe consumate zilnic înseamnă garanţia unui organism sănătos şi viguros. În teorie, pentru că, în practică, realitatea este modificată semnificativ de substanţele chimice menite să le potenţeze acestora creşterea: pesticidele şi erbicidele. Nitraţi, azotaţi, fosfaţi, sunt hrană pentru plante şi otravă pentru organismul uman. Şi, cu ştiinţă sau fără ştiinţă, ne-o administrăm zilnic, dacă nu am învăţat încă să ne protejăm.

În mod surprinzător, nu microbii de pe fructe şi legume reprezintă marea problemă, ci pesticidele şi chimicalele cu care au fost stropite pentru a creşte mari, frumoase şi să ţină dăunătorii deoparte. Avem grijă de farfurii şi veselă, le spălăm de atâtea ori, deşi le ţinem în dulap, da mâncăm un măr doar după ce îl ştergem pe tricou sau după ce îl trecem 10 secunde prin apă.

Sunt trei soluţii simple, testate, pentru această problemă.

1. Prima, acceptată la nivel mondial de specialiştim este să spălaţi fructele şi legumele cu un amestec de oţet şi apă. O parte oţet la patru de apă. Lăsăm fructele în lichiddul acesta câteva minute.

2. Punem bicarbonat de sodiu, suc de lămâie în apă. Lăsăm amestecul să acţioneze 5 minute asupra fructelor şi legumelor.

3. Ultima soluţie, este mai radicală şi mai controversată: de a îndepărta, pur şi simplu, coaja, chiar dacă aceasta conţine cei mai mulţi nutrienţi ori pentru a fierbe mult fructele şi legumele”, spune Ela Crăciun.


Abonează-te pe

Citește și:

Ela Crăciun te învaţă cum să faci paste curcubeu pentru cei mici - VIDEO

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Ai născut şi nu ai timp de sală? Ela Crăciun te învaţă cum să faci sport acasă în braţe cu cel mic

Ela Crăciun a fugit cu antrenorul de fitness la munte. A urcat-o 14 km pentru a arde 1400 de calorii!

Ela Crăciun te învaţă cum să faci ouă-norişor care nu îngraşă

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Prăjitura cu vișine și iaurt: mod de preparare și ingrediente

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri