Ela Crăciun vine din nou în ajutor cu sfaturi practice pentru o viaţă sănătoasă, iar, de această dată, ne oferă trei metode prin care putem elimina pesticidele cu care pot fi stropite fructele şi legumele pe care le cumpărăm din comerţ.
Din fericire, metodele abordate de vedetă sunt la îndemâna oricui, reprezentând ingrediente pe care aprope oricine le are în bucătărie: oţet şi bicarbonat de sodiu.
Ela Crăciun prezintă procedurile prin care se elimină chimicalele prin intermediul unei filmări postată pe blogul ei, www.elacraciun.ro.
În mod surprinzător, nu microbii de pe fructe şi legume reprezintă marea problemă, ci pesticidele şi chimicalele cu care au fost stropite pentru a creşte mari, frumoase şi să ţină dăunătorii deoparte. Avem grijă de farfurii şi veselă, le spălăm de atâtea ori, deşi le ţinem în dulap, da mâncăm un măr doar după ce îl ştergem pe tricou sau după ce îl trecem 10 secunde prin apă.
Sunt trei soluţii simple, testate, pentru această problemă.
1. Prima, acceptată la nivel mondial de specialiştim este să spălaţi fructele şi legumele cu un amestec de oţet şi apă. O parte oţet la patru de apă. Lăsăm fructele în lichiddul acesta câteva minute.
2. Punem bicarbonat de sodiu, suc de lămâie în apă. Lăsăm amestecul să acţioneze 5 minute asupra fructelor şi legumelor.
3. Ultima soluţie, este mai radicală şi mai controversată: de a îndepărta, pur şi simplu, coaja, chiar dacă aceasta conţine cei mai mulţi nutrienţi ori pentru a fierbe mult fructele şi legumele”, spune Ela Crăciun.