Satena a dezvăluit cum pregătește eclerele cu vanilie, frișcă și zmeură.
Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, cum pregătește eclerele cu vanilie, frișcă și zmeură și care sunt ingredientele de care are nevoie. În cadrul unui videoclip, aceasta a început prin a realiza coaja eclerelor, iar cantitățile sunt extrem de importante atunci când vine vorba de deserturi, din spusele ei până acum. După ce compoziția este gata, realizează coaja eclerelor pe care le lasă la cuptor pentru 40 de minute, timp în care nu trebuie deschisă deloc ușa cuptorului.
Ingrediente coajă eclere:
- 160 ml lapte
- 160 ml apă
- 6 g zahăr
- 4 g sare
- 160 g unt tăiat cuburi
- 160 g făină
- 5 ouă și jumătate
Ingrediente cremă:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 4 gălbenușuri jumătate de ou
- 700 ml lapte
- 2 linguri cu vârf de amidon
- 200 g unt
- Pudră de vanilie
- 2 linguri cu vârf de făină
„Facem o porție de eclere senzaționale. Într-un vas adăugăm 160 ml de lapte, 160 ml de apă, adăugăm 6 g de zahăr, 4 g de sare și vom pune și 160 g de unt tăiat cuburi.
Mergem cu compoziția pe foc. A început să fiarbă, oprim focul și adăugăm 160 g de făină cernuta, toate odată. Amestecăm cu spatula să nu avem cocoloașe, după care reaprinde focul și lăsăm compoziția pentru aproximativ 5-10 minute. În momentul în care se desprinde de pe pereți, compoziția este gata. Toată compoziția s-a strâns, asta înseamnă că este gata. Oprim focul și o transferăm în robotul de bucătărie. Punem compoziția în robot și dăm până ajunge la 60 de grade.
Acum trebuie să adăugăm în compoziție cinci ouă și jumătate, câte unul treptat. Ne dăm seama când este gata atunci când devine lucioasă. Avem nevoie de tava de cuptor+ o hârtie de copt. Avem nevoie și de un poș cu dui, eu am unul stelat. Turnăm compoziția în acesta, după care tragem eclerul la mână. Acum mergem la cuptorul încins preîncălzit, 40 de minute, la 180 de grade. Este foarte important să nu deschideți cuptorul deloc.”,
Cum pregătește Roxana Blenche crema pentru eclere?
Citește și: Un cunoscut medic din Cluj s-a sinucis. Era condamnat pentru luare de mită- stirilekanald.ro
În tot acest timp, Roxana pregătește crema pentru eclere, iar după ce s-a răcit complet, le umple și sunt gata de servit. Nu uită de o notă proaspătă, așa că adaugă zmeură. „Pentru cremă avem nevoie de patru gălbenușuri de ou pe care le amestecăm cu 100 g de zahăr și amestecăm bine oul până se spumează puțin. Adăugăm și pudră de vanilie, după care adăugăm puțin lapte. Eu am pregătit 700 ml de lapte. Vom pune două linguri cu vârf de amidon și adăugăm și două linguri de făină cu vârf. Adăugăm și restul de lapte. Acum mergem pe foc și fierbem crema. Crema s-a îngroșat, mai amestecăm un minut, după care o să adăugăm 200 g de unt tăiat rece. Incorporăm și pe acesta cu focul stins. Crema de vanilie este gata. Îi dăm folie de prospețime la contact, după care o lăsăm la rece cel puțin două-trei ore. Trebuie să fie răcită complet. Crema s-a răcit, după care o punem în robot și o amestecăm foarte bine. Este gata, este cremoasă, ce frumoasă și lucioasă e! O punem într-un poș și este pregătită de eclere. Frișcă simplă bătută deasupra, acum adăugăm capacul. Acestea sunt eclerele, senzaționale, cremă de vanilie, frișcă și zmeură.”, a mai spus Roxana Blenche.