E ca si cand ai lua un pumn de pastile! Ce se intampla in corpul tau cand mananci mamaliga


Mamaliga este un aliment consumat frecvent de romani, dar putini sunt cei care stiu ce se intampla in corp dupa ce o mananci.

Porumbul este bogat in acizi grasi nesaturati (85-90%), contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu si fibre.

Acesta are proprietati astringente, diuretice, antiinflamatoare si tonice, fiind utilizat in primul rand ca aliment si apoi ca planta medicinala.

Reteta "Taci si-nghite". Uite cum se prepara!

Mamaliga lupta stresului, fiind bogat in vitaminele din grupa B, care acetioneaza asupra functionarii sistemului nervos, a muschilor, a inimii si asupra productiei de globule rosii.

Gastrita hiperacida si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga calda in loc de paine, caci malaiul reduce aciditatea si are o actiune calmanta.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

De ce oamenii care mananca mamaliga sunt mai sanatosi! Nimeni nu stia asta!

Veste ȘOC în televiziune! Mircea Radu a plecat definitiv

Remedii naturiste cu mamaliga si lapte

Cum se prepara o mamaliga adevarata: cat trebuie sa fiarba si cum se amesteca

Cinci probleme de sanatate pe care bananele le rezolva mai eficient decat medicamentele!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Nicos, din nou în mijlocul scandalurilor de la "Puterea Dragostei"!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri