Dulciurile copilariei! Cornulete fragede cu magiun! Reteta Ancai Lungu

Dulciurile copilariei! Cornulete fragede cu magiun! Reteta Ancai Lungu
Dulciurile copilariei! Cornulete fragede cu magiun! Reteta Ancai Lungu

Astazi, va prezentam o reteta de suflet a Printesei Polonic. Ei bine, aceste cornulete vin tocmai din caietul magic al bunicii Ancai Lungu.

 

Ingrediente:
- 200g unt la temperatura camerei
- 100g smantana sau iaurt
- un ou
- 8 linguri de zahar pudra
- 450g faina cernuta
- o lingura de praf de copt
- jumatate de lingurita de sare
- 100g de magiun
Frecati bine de tot untul cu 4 linguri de zahar pudra, incorporati smantana si oul, apoi treptat faina, sarea si praful de copt. Veti obtine un aluat fraged si usor de modelat. Infasati-l in folie alimentara si uitati-l o ora la frigider. Intre timp, asterneti o tava cu hartie de copt si incingeti cuptorul la 180 de grade.
Intindeti aluatul intr-un strat subtire si taiati-l astfel incat sa obtineti triunghiuri. Binecuvantati cu cate o lingurita de magiun fiecare bucatica de aluat fraged si apoi rulati bucatile, astfel incat sa obtineti cornulete.
Asezati prajituricile confortabil in tava si bagati-le la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce se racesc, tavaliti-le ca pe niste copii rasfatati in cele 4 linguri de zahar pudra ramase.

Ingrediente:

- 200g unt la temperatura camerei
- 100g smantana sau iaurt
- un ou
- 8 linguri de zahar pudra
- 450g faina cernuta
- o lingura de praf de copt
- jumatate de lingurita de sare
- 100g de magiun

Frecati bine de tot untul cu 4 linguri de zahar pudra, incorporati smantana si oul, apoi treptat faina, sarea si praful de copt.

Veti obtine un aluat fraged si usor de modelat. Infasati-l in folie alimentara si uitati-l o ora la frigider. Intre timp, asterneti o tava cu hartie de copt si incingeti cuptorul la 180 de grade. Intindeti aluatul intr-un strat subtire si taiati-l astfel incat sa obtineti triunghiuri. Binecuvantati cu cate o lingurita de magiun fiecare bucatica de aluat fraged si apoi rulati bucatile, astfel incat sa obtineti cornulete.

Asezati prajituricile confortabil in tava si bagati-le la cuptor pentru 20 de minute.
Dupa ce se racesc, tavaliti-le ca pe niste copii rasfatati in cele 4 linguri de zahar pudra ramase.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Horoscop 28 decembrie 2025: O zodie simte că lucrurile stagnează

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Este dispusă Anca Țurcașiu să ajungă din nou la căsătorie? Ce spune artista și cum vede legătura cu partenerul ei: “Suntem căsătoriți pe veci!”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies