Desert sanatos: briose fara zahar, cu seminte de mac si lamaie!

Desert sanatos: briose fara zahar, cu seminte de mac si lamaie!
Desert sanatos: briose fara zahar, cu seminte de mac si lamaie!

Aceste briose sunt facute cu lamai proaspete si faina spelta. Sunt sanatoase si gustoase.

 

Ingrediente
2 lamai
100g alune de padura macinate
50g faina spelta
1 lingurita praf de copt
2 linguri seminte de mac
3 oua
5 linguri de nectar de agave
50g unt sarat topit
50g stafide
Mod de preparare
1. Pune hartii de briose in tava. Taie o lamaie in 12 felii subtiri. Pune alaturi lamaia intreaga rammas intr-o oala mica si acopera cu apa fiarta. Lasa sa foc mic 30 de minute, pana cand feliile sunt moi. Scurge-le si pune deoparte. Gateste lamaia intreaga inca 15 minute, pana cand e moale.
2. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Taie lamaia intreaga si curata de seminte. Pune-o intr-un procesor alimentar si si transform-o intr-un piure.
3. Amesteca alunele macinate intr-un vas cu faina, praful de copt si semintele de mac. Amesteca ouale cu piureul de lamaie, nectarul de agave si untul topit. Pune apoi ingredientele uscate si stafidele. Amesteca bine.
4. Pune aluatul in forme si adauga o felie de lamaie deasupra. Pune inca putin nectar de agave peste.
5. Coace timp de 20 de minute.
Sursa

Ingrediente

2 lamai
100g alune de padura macinate
50g faina spelta
1 lingurita praf de copt
2 linguri seminte de mac
3 oua
5 linguri de nectar de agave
50g unt sarat topit
50g stafide

Mod de preparare

1.

Pune hartii de briose in tava. Taie o lamaie in 12 felii subtiri. Pune alaturi lamaia intreaga rammas intr-o oala mica si acopera cu apa fiarta. Lasa sa foc mic 30 de minute, pana cand feliile sunt moi. Scurge-le si pune deoparte. Gateste lamaia intreaga inca 15 minute, pana cand e moale.

2. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Taie lamaia intreaga si curata de seminte. Pune-o intr-un procesor alimentar si si transform-o intr-un piure.


3. Amesteca alunele macinate intr-un vas cu faina, praful de copt si semintele de mac. Amesteca ouale cu piureul de lamaie, nectarul de agave si untul topit. Pune apoi ingredientele uscate si stafidele. Amesteca bine.

4. Pune aluatul in forme si adauga o felie de lamaie deasupra. Pune inca putin nectar de agave peste.

5. Coace timp de 20 de minute.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Schimbări în stilul alimentar al artistei Adda, cu puțin timp înainte de sărbătorile de iarnă! La ce vrea să renunțe aceasta, pentru a avea o stare generală mult mai bună? "Gata! M-am decis! O fac din nou!"

Faci sport și nu slăbești? Iată ce se întâmplă!

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Veronica a ales să spună adevărul, fără ocolișuri, chiar de față cu prezentatoarea TV: "Zi ca să te cred". CE A PUTUT să recunoască concurenta din Casa Iubirii: "Nu o să permit nimănui. Eu am deja...". Toți din platou au rămas muți de uimire

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies